Alex Mudge

Alexander Mudge is mijn naam en beweging is mijn passie.

Ik groeide op in Namibië en ontwikkelde tijdens mijn schooltijd een passie voor beweging en sport door een competitieve carrière in artistieke gymnastiek.

Dit leidde tot een graad in Sport Science aan de Stellenbosch Universiteit in Zuid-Afrika. Van daaruit kreeg ik verschillende kansen om met atleten te werken in verschillende gebieden van hun ontwikkeling, van atletische prestaties tot kracht en conditionering tot revalidatie en preventie van blessures.

Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met chiropractie, terwijl ik samenwerkte met enkele geweldige chiropractoren in Namibië en Zuid-Afrika om atletische prestaties te ontwikkelen en te behouden.

Toen ik uit de eerste hand de verbazingwekkende effecten zag die chiropractische behandeling had op het herstel van een blessure en de terugkeer naar sport van atleten, realiseerde ik me dat ik de algemene bevolking, net als de atletische bevolking, wilde helpen hun bewegingsdoelen te bereiken, zelfs als die doelen gewoon bewegen zijn zonder pijn...


Ik begon toen mijn chiropractische studie aan de Durban University of Technology in Zuid-Afrika, waar ik mijn liefde voor beweging verder ontwikkelde met parttime werk in personal training, sportconditionering en acrobatiek (ja, ik hang nog vaak aan dingen), terwijl ik ook een liefde ontdekte voor de oceaan met surfen, snorkelen en freediven op elke mogelijke gelegenheid.


De kans om in Nederland te werken deed zich heel plotseling voor en die kans moest ik grijpen. Nu woon ik in Helmond met mijn vrouw, Charné, en leer nog elke dag van het geweldige Rugcentrum-team.  

U vindt mijzelf in de praktijken Helmond en Venlo, en daar hoop ik u snel te mogen helpen.

Met vriendelijke groeten,
Alex Mudge

 

Alex Mudge