Muisarm

Een muisarm is een veelvoorkomend probleem in onze moderne maatschappij, waarbij steeds meer mensen hun werkdag achter een computer doorbrengen. Chiropractie is een holistische geneeswijze die zich richt op het herstellen van de balans in het lichaam en kan een effectieve behandeling zijn voor mensen met muisarmen.

Een muisarm is een vorm van RSI die ontstaat door herhaalde bewegingen van de onderarm en pols tijdens het werken met een computermuis. Andere bekende vormen van RSI zijn onder meer de tennisarm, die ontstaat door herhaalde bewegingen tijdens het tennissen, en het carpaal tunnelsyndroom, dat wordt veroorzaakt door druk op de zenuw in de pols. Een laatste vorm van RSI is de golfarm, die ontstaat door herhaalde bewegingen tijdens het golfen.

Wat is een muisarm?

Een muisarm, ook wel bekend als een "repetitieve stressletsel" of "RSI", is een aandoening waarbij pijn en stijfheid ontstaan in de schouder, arm en/of hand, als gevolg van het herhaaldelijk uitvoeren van bewegingen met een muis. Dit kan leiden tot klachten zoals pijn, stijfheid, krachtverlies en tintelingen in de hand en arm.

Symptomen van een muisarm

De symptomen van een muisarm kunnen variëren van mild tot ernstig. Sommige mensen klagen over pijn in de schouder, bovenarm of pols, terwijl anderen last hebben van tintelingen of doofheid in de hand. Andere symptomen kunnen zijn: verminderde gripsterkte, vermoeidheid of zwakte in de handen, duizeligheid en hoofdpijn.

Oorzaak van een muisarm

De oorzaak van een muisarm is vaak overmatig gebruik van een computermuis en een onjuiste houding of techniek bij het gebruik ervan. Dit kan leiden tot overbelasting van de spieren, pezen en gewrichten in de arm, wat kan leiden tot ontstekingen en pijn.

Hoe is een muisarm vast te stellen?

De diagnose van een muisarm kan worden gesteld door een chiropractor. Onder andere door het maken van een echografie. Verder zal de chiropractor een gedetailleerd medisch verleden nemen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld.

Hoe is een muisarm te behandelen?

Een muisarm kan worden behandeld door een chiropractor. Eventueel zal hij/zij hiervoor shockwave therapie aanraden. Chiropractie richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam en kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid. De behandeling kan bestaan uit manuele manipulaties, oefentherapie en advies over houding en werktechnieken.

Daarnaast kan de chiropractor ook aanpassingen aanbevelen voor de werkplek, zoals het gebruik van een ergonomische muis en een goede houding tijdens het werken. Het is ook belangrijk om regelmatig pauzes te nemen tijdens het werken om de arm te ontspannen.

Last van een muisarm?

Ervaart u momenteel symptomen van een muisarm? Wacht niet langer en neem contact op met onze ervaren chiropractor om uw pijn te verminderen en uw herstel te bevorderen. Onze chiropractor helpt u bij het stellen van de juiste diagnose en het opstellen van een op maat gemaakt behandelplan om uw klachten te verminderen. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar herstel van uw muisarm.

Contact