Hoeveel behandelingen worden geadviseerd ?

Omdat iedereen wel eens blootstaat aan de oorzaken van het ontstaan van klachten (bukken, vertillen, verkeerde houding, stress of angst)  kunnen wij geen garantie geven dat u niet opnieuw last krijgt. Om in een optimale conditie te blijven, is het verstandig regelmatig voor controle uw chiropractor te bezoeken. Hij kan u adviseren welke termijn in uw geval de beste is.

Waarom moet uw terugkomen, ook als u zich goed voelt?

Als het gewenste behandelresultaat is bereikt, zal de chiropractor u adviseren om een controleafspraak te maken. Het is belangrijk om uw wervelkolom te blijven controleren of deze in optimale stand is. Kleine afwijkingen in de wervelkolom veroorzaken (nog) geen pijn, maar kunnen, indien niet gecorrigeerd, leiden tot acute klachten. In de meeste gevallen betekent dit, dat u eenmaal per maand, eenmaal per twee maanden of eenmaal per drie maanden de chiropractor bezoekt voor een controlebehandeling.

U bezoekt immers ook regelmatig uw tandarts voor controle van uw tanden (ook als u geen pijn heeft). Zelf weet u vaak niet dat u een gaatje in uw tanden heeft, terwijl de tandarts dit wel constateert. Hij kan dan actie ondernemen. Een klein gaatje in uw kiezen veroorzaakt geen pijn, als er echter geen actie ondernomen wordt, is het verlies van de kies soms onvermijdelijk.

Vervolgbehandelingen kinderen

Ook voor chiropractische behandelingen van baby's en kinderen adviseert de chiropractor nadat het optimale behandelresultaat is bereikt, regelmatige controlebehandelingen. Afhankelijk van diagnose, leeftijd en aard van de klacht van het kind, kan dit eenmaal per 6 maanden of zelfs eenmaal per jaar zijn.

Het behandelplan

Om een optimaal behandelresultaat te bereiken, is het noodzakelijk dat het eerste aantal behandelingen kort op elkaar volgt. Hiermee bedoelen wij dat de meeste patiënten, afhankelijk van hun klacht, tweemaal per week behandelingen nodig hebben. Volg daarom het advies van uw chiropractor nauwkeurig op. Hij weet immers wat de diagnose is en hoe hij u moet behandelen.


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak