Artrose (arthrose) behandelen met chiropractie

Artrose (arthrose) of ook wel slijtage genoemd is een veel voorkomende kwaal en is zeker wel te behandelen.

Veel mensen met artrose denken vaak onterecht dat het niet te behandelen is. In zekere zin hebben ze wel gelijk, want aan de slijtage zelf is niets te doen. Wat immers versleten is, kan ook de chiropractor niet nieuw maken. Wel kan de pijn die de artrose veroorzaakt behandelt worden. Ook kan door behandeling de bewegingsvrijheid van de gewrichten geoptimaliseerd worden waardoor de patient minder pijn zal voelen.

Zenuwbeklemming door artrose

Door artrose kan er een zenuwbeklemming ontstaan, die pijn veroorzaakt. De pijn, die de artrose veroorzaakt, is met chiropractie zeker te behandelen. 

Artrose kan in verschillende delen van het lichaam voorkomen:

Artrose behandelen door chiropractor

Ook artrose is goed te behandelen met chiropractie. Aan de artrose zelf kan niemand iets doen maar chiropractie kan de gevolgen ervan wel sterk verminderen middels behandeling. Tijdens de chiropractische artrose behandeling brengen onze specialisten druk op het gewricht waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstaat. Hierdoor voelt de patiënt minder pijn en hebben de gewrichten minder de neiging om stijf te worden. De bewegingsvrijheid neemt hierdoor toe en de daarmee de kwaliteit van leven. Het komt zelfs voor dat pijn die artrose veroorzaakt door de chiropractische behandeling tijdelijk helemaal is verdwenen. Het is altijd van belang om uw wervelkolom regelmatig te laten nakijken of er kleine of zelfs grote afwijkingen zijn. Behandelingen voor artrose door een chiropractor zijn meestal pijnloos.

Artrose behandelen met chiropractie

Ik heb artrose, wat kan ik naast behandelen nog zelf doen?

Artrose is het verouderingsproces van ons skelet. Bij de wervelkolom openbaart het zich door de vermindering van de dikte van de  tussenwervelschijf en door kalkwoekeringen langs de wervelranden. Het helemaal voorkomen van artrose is niet mogelijk, wij worden immers allemaal ouder. Het is voor een deel wel beïnvloedbaar. De volgende 3 adviezen zijn belangrijk om op te volgen:

  • Eet verse gezonde voeding
  • Drink voldoende water
  • Blijf bewegen

Voeding en beweging zijn belangrijk als het om artrose gaat

Het is aan te raden om gezond te eten. Gezonde voeding zorgt namelijk voor voldoende bruikbare grondstoffen. Het is ook belangrijk dat u voldoende blijft drinken. Water is namelijk belangrijk voor alle verterings- en celprocessen in het lichaam. Het zorgt er onder andere voor dat de afvalstoffen niet in te hoge concentraties in onze bloedbaan worden opgebouwd. Deze afvalstoffen kunnen namelijk het artrose proces bespoedigen.

Blijf ook bij artrose in beweging

Beweging bij artrose is zeer belangrijk. Beweging bevordert de doorbloeding en dus de voeding van de lichaamscellen. Door te bewegen wordt u minder snel stijf en krijgt u minder snel artrose verschijnselen

Regelmatige controle na behandeling artrose

Door de artrose zelf, uw dagelijkse bezigheden, een slechte houding of zelfs door een ongeval kan de bewegingsvrijheid weer afnemen waardoor de patiënt met artrose meer pijn zou kunnen voelen. Vooral als u de gewrichten met artrose vaker beweegt en belast kunt u weer meer last van stijfheid en pijn waardoor u minder en minder makkelijk gaat bewegen. Hierdoor gaan de spieren verzwakken en ontstaat er meer druk op het gewricht, waardoor de artrose toeneemt. Om dit te voorkomen is het verstandig om de artrose op regelmatige basis te laten behandelen door de Chiropractor. U laat immers uw tanden toch ook regelmatig door de tandarts checken?

De meest gestelde vragen bij artrose behandelen

Wilt u meer weten over wat Chiropractie bij artrose voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over de handeling van artrose die hieronder niet staan, voordat u een afspraak bij ons wilt maken? Neem gerust eens contact met ons op voor een eerste gesprek. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan ons inloopspreekuur waarbij onze chiropractoren graag een gratis rug- en nekanalyse uitvoeren.

Kom ik ooit van artrose af?

Nee, aan de artrose zelf kan niemand iets doen. Chiropractoren kunnen wel artrose behandelen, de pijn verlichten en ervoor zorgen dat de bewegingsvrijheid wordt hersteld door de wervelkolom soepel te houden.

Is het mogelijk dat ik door vochtig weer, meer pijn krijg?

Ja, luchtdrukverandering heeft invloed op de gewrichten. Het gezegde “Ik kan aan mijn gewrichten voelen dat het gaat regenen” klopt dus. 

Waarom noemt men een chiropractor ook wel een “kraker”?

Tijdens een chiropractische behandeling zet de chiropractor druk op het gewricht. Bij deze correctie hoort de patiënt wel eens een “krakend geluid”. Deze krak is het gevolg van een luchtbelvorming in het gewricht, die door de druk die op het gewricht gebracht wordt, vrijkomt en dus het geluid veroorzaakt. Het heeft niets te maken met botten die over elkaar schuren of banden die breken.

Waarom moet ik terugkomen als ik me goed voel na het behandelen van mijn artrose?

U kunt ook de vraag stellen: “Waarom moet ik regelmatig naar de tandarts voor controle, ook als ik geen kiespijn heb?”. Door het controleren en optimaliseren van de wervelkolom, voelt u zich een stuk soepeler en fitter en kunt u klachten voorkomen

Gratis inloopspreekuur