Lage rugpijn: 7 tips om van uw lage rugpijn af te komen

Ik heb lage rugpijn, wat nu?

Lage rugpijn is een van de belangrijkste oorzaken van ziektever-zuim en één van de meest voorkomende redenen om een arts te bezoeken. Met lage rugpijn kunt u minder goed functioneren. Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan een verkeerde werkhouding of fout tillen en bukken.

Zelf kunt u een grote bijdrage leveren door de onderstaande tips goed door te lezen en waar nodig direct toe te passen.

De 7 tips om van uw lage rugpijn af te komen

  • Probeer langdurig zitten te vermijden door zo nu en dan te bewegen, en probeer hierbij gekruiste benen te vermijden.
  • Voor dames, draag geen hoge hakken, uw wervelkolom raakt hierdoor uit balans.
  • Slaap nooit op uw buik. Uw wervelkolom zal dan een onnatuurlijke houding aannemen en voor klachten zorgen. Slaap bij voorkeur op uw rug en gebruik een orthopedisch nekkussen.
  • Let op uw gewicht. Als u te zwaar bent zorgt dat voor extra druk op de gewrichten. Hierdoor zult u meer klachten aan de lage rug krijgen. Neem actie en probeer (onder begeleiding) af te vallen tot een gezond gewicht.
  • Neem deel aan een van de lezingen die onze chiropractoren geven. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan rugscholing. Een goede manier van tillen, bukken, zitten, slapen en het doen van huishoudelijke taken. Als u de tips en adviezen goed opvolgt, dan kan dat het genezingsproces aanzienlijk versnellen.
  • Als u acute klachten heeft aan de lage rug, gebruik dan nooit warmte. U kunt beter een koelelement gebruiken om ervoor te zorgen dat de zwelling, en dus de pijn aan de lage rug, afneemt.
  • Stel de achteruitkijkspiegel in uw auto iets hoger af. Om de auto’s achter u te kunnen zien gaat u automatisch rechterop zitten. Wat uw lage rug goed doet.

Behandeling tegen lage rugpijn

Heeft u bovenstaande tips toegepast en heeft u nog steeds lage rugpijn? Loop dan niet te lang door met uw klachten en laat de oorzaak door de chiropractor onderzoeken en behandelen.

De ideale chiropractische behandeling zou moeten plaatsvinden als de patiënt (nog) geen klachten heeft. Door de wervelkolom regelmatig na te laten kijken voorkomt u grote problemen.

Lage rugpijn behandeling

Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak