Zoeken Menu

Vragen over behandeling tijdens zwangerschap

Ja, zwanger worden zorgt voor veel veranderingen in het lichaam.

Ten eerste worden door hormoonveranderingen in het lichaam de banden en spieren wat meer uitgerekt, waardoor de wervelkolom en het bekken minder stabiel worden. Dit heeft tot gevolg dat tijdens de zwangerschap, met name de laatste 3 maanden, vaak rug- en bekkenklachten optreden.

Chiropractoren kunnen de opgetreden afwijkingen corrigeren en zorgen dat een optimale bewegingsvrijheid van het bekken en de wervelkolom gehandhaafd blijft, waardoor de klachten minder worden en de pijn verlicht wordt.

Omdat er speciale technieken gebruikt worden, kunnen zwangere vrouwen tot de laatste dag van de zwangerschap behandeld worden. Het is echter wel verstandig om de chiropractor te laten weten dat u in verwachting bent.

Vanzelfsprekend bekijkt de chiropractor iedere patiënt en zwangerschap individueel. Hij zal u in alle gevallen adviseren wat voor u en uw kindje het beste is.

Wacht niet te lang en laat de oorzaak door een chiropractor onderzoeken.  Eventueel kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op vrijdag van 16.00 – 16.30 uur zonder afspraak en alle andere dagen op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur