Golfarm: oorzaken, symptomen en behandeling

Golfarm, ook wel bekend als mediale epicondylitis, is een veelvoorkomende aandoening bij golfers, maar kan ook voorkomen bij andere sporten of beroepen die veel repetitieve bewegingen van de arm vereisen. Bij chiropractie wordt vaak gewerkt aan het herstellen van de beweeglijkheid van de gewrichten en het verminderen van ontstekingen, wat kan bijdragen aan het verminderen van de symptomen van een golfarm.

Een golfarm is een vorm van RSI die ontstaat door herhaalde bewegingen van de onderarm en pols tijdens het golfen. Andere bekende vormen van RSI zijn onder meer de muisarm of carpaal tunnelsyndroom, dat wordt veroorzaakt door het langdurig gebruik van een computermuis, en de tennisarm, die ontstaat door herhaalde bewegingen tijdens het tennissen.

Wat is een golfarm?

Een golfarm is een overbelastingblessure van de pezen en spieren in de onderarm die verantwoordelijk zijn voor de flexie van de pols en de vingers. Deze blessure kan ontstaan door herhaaldelijk het grijpen van een golfclub of andere voorwerpen, waardoor de pezen en spieren overbelast raken.

Symptomen van een golfarm:

De symptomen van een golfarm kunnen variëren van mild tot ernstig, maar meestal omvatten ze pijn en zwakte in de onderarm, vooral bij bewegingen waarbij de pols en vingers gebogen worden. Pijn kan ook voelbaar zijn langs de binnenkant van de onderarm, dicht bij de elleboog. Sommige mensen klagen ook over tintelingen of doofheid in de vingers.

Oorzaak van een golfarm:

De oorzaak van een golfarm is meestal overbelasting van de pezen en spieren in de onderarm, die kan ontstaan door herhaalde bewegingen zoals het grijpen van een golfclub of andere voorwerpen. Deze overbelasting kan leiden tot beschadiging van de pezen en spieren, waardoor ontstekingen ontstaan.

Hoe is een golfarm vast te stellen?

Een chiropractor kan een golfarm vaststellen door middel van een echografie, gecombineerd met een lichamelijk onderzoek, waarbij hij of zij naar de pijn en zwakte in de onderarm zal kijken, de beweeglijkheid van de gewrichten zal testen.

Hoe is een golfarm te behandelen?

Behandeling van een golfarm kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de ernst van de blessure. Chiropractie, gecombineerd met shockwave therapie kan bijdragen aan de behandeling van een golfarm door het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten en het versterken van de spieren en pezen.

Last van een golfarm? 

Ervaart u momenteel symptomen van een golfarm? Wacht niet langer en neem contact op met onze ervaren chiropractor om de pijn te verminderen en het herstelproces te bevorderen. Onze chiropractor helpt u bij het stellen van de juiste diagnose en het opstellen van een op maat gemaakt behandelplan. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar herstel!

Contact