Shockwave therapie en chiropractie

Heeft u last van o.a. hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen in schouder of heup en tennisellebogen?  Komen de klachten in golven of keert de pijn steeds terug? Deze klachten, al dan niet chronisch van aard, aan schouders, knieën, ellebogen en voeten kunnen door behandelingen met shockwave therapie goed behandeld worden. Ook verkalkingen kunnen na slechts enkele behandelingen verdwijnen. Onze chiropractoren maken gebruik van echografie om de oorzaak van het probleem op te sporen.

Sinds enkele jaren wordt door onze chiropractoren shockwave therapie toegepast. De secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie (NVMST), vertelt dat de werking inmiddels is bewezen. “Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland al is opgedaan in diverse praktijken. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de genezingskans tot maar liefst 85 %. Uitzonderlijk hoog,” aldus Evers.

Bekijk uitleg over shockwave therapie

Ga naar behandelingen filmpjes voor meer informatie over Shockwave therapie.

Gespecialiseerd shockwave onderzoek

Allereerst voert de chiropractor een onderzoek uit om te bepalen waar de oorzaak van de pijn zit. Hij kan hiervoor de echografie apparatuur gebruiken. De uitkomst bepaalt of de patiënt in aanmerking komt voor behandeling met shockwave therapie. Het pijngebied wordt hiermee gelokaliseerd en de bron wordt achterhaald.

De shockwave behandeling

Daarna wordt de pijnlijke plaats behandeld met de shockwave behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten. “Het zijn drukgolven van buitenaf, die via een behandelkop worden toegepast. De trillingen activeren de eigen genezingskracht van het lichaam”, legt Evers uit. In gemiddeld vier a vijf behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden. Optimaal resultaat zal bereikt kunnen worden door de combinatie van de chiropractische behandeltechniek aangevuld met shockwave therapie.

Klachten waarvoor u behandeld kan worden met shockwave

Shockwave therapie is in te zetten bij:

 • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
 • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
 • Pijn net onder de knieschijf
 • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
 • Hielspoor (hielpijn)
 • Ziekte van Peyronie
 • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
 • Andere vormen van tendinitis

Staat uw klacht er niet tussen, maar 

Uitleg shockwave therapie
De intake
Echo shockwave therapie
Een onderzoek vooraf
Shockwave therapie hielspoor
Hielspoor behandeld met shockwave

Voordelen van shockwave therapie

 • In gemiddeld vier a vijf behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af
 • Bewezen resultaat, ook resultaat bij chronische klachten
 • Behalve shockwave meestal geen medicijnen of chirurgische ingreep nodig
 • De oorzaak van uw klacht wordt behandelt 
 • Uw lichaam bevordert zelf het genezingsproces
 • Snel herstel al na enkele dagen met minimale bijwerkingen (soms roodheid of een lichte zwelling)
 • Verminderd de kans op herhaling
 • Uw bewegelijkheid verbetert. 

Vergoeding shockwave therapie

Shockwave therapie is internationaal erkend en maakt deel uit van de chiropractische behandeling. Bij het Chiropractisch Centrum vragen wij geen extra kosten voor de shockwave therapie. En dus valt deze therapie binnen uw verzekering onder chiropractische behandeling (deze wordt door de meeste verzekeraars vergoed uit het aanvullende fonds). Indien u vragen heeft stel ze dan gerust aan onze chiropractoren of assistentes.

 Direct contact


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak