Shockwave therapie en chiropractie

Heeft u last van o.a. hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen in schouder of heup en tennisellebogen. Klachten, al dan niet chronisch van aard, aan schouders, knieën, ellebogen en voeten kunnen door behandelingen met shockwave therapie goed behandeld worden. Ook verkalkingen kunnen na slechts enkele behandelingen verdwijnen. Onze chiropractoren maken gebruik van echografie om de oorzaak van het probleem op te sporen.

Sinds enkele jaren wordt door onze chiropractoren shockwave therapie toegepast. De secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie (NVMST), vertelt dat de werking inmiddels is bewezen. “Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland al is opgedaan in diverse praktijken. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de genezingskans tot maar liefst 85 %. Uitzonderlijk hoog,” aldus Evers.

Bekijk uitleg over shockwave therapie

Ga naar behandelingen filmpjes voor meer informatie over Shockwave therapie.

Gespecialiseerd shockwave onderzoek

Allereerst voert de chiropractor een onderzoek uit. Hij kan hiervoor de echografie apparatuur gebruiken. De uitkomst bepaalt of de patiënt in aanmerking komt voor behandeling met shockwave therapie. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald.

De shockwave behandeling

Daarna wordt de pijnlijke plaats behandeld met de shockwave behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten. “Het zijn drukgolven van buitenaf, die via een behandelkop worden toegepast. De trillingen activeren de eigen genezingskracht van het lichaam”, legt Evers uit. In gemiddeld vier a vijf behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden. Optimaal resultaat zal bereikt kunnen worden door de combinatie van de chiropractische behandeltechniek aangevuld met shockwave therapie.

Welke klachten worden behandeld?

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Hielspoor (hielpijn)
  • Ziekte van Peyronie
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Andere vormen van tendinitis

Uitleg shockwave therapie
De intake
Echo shockwave therapie
Een onderzoek vooraf
Shockwave therapie hielspoor
Hielspoor behandeld met shockwave

Vergoeding shockwave therapie

Shockwave therapie is internationaal erkend en maakt deel uit van de chiropractische behandeling. Bij het Chiropractisch Centrum vragen wij geen extra kosten voor de shockwave therapie. En dus valt deze therapie binnen uw verzekering onder chiropractische behandeling (deze wordt door de meeste verzekeraars vergoed uit het aanvullende fonds). Indien u vragen heeft stel ze dan gerust aan onze chiropractoren of assistentes.

 Direct contact

 

Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur