Chiropractie en hielspoor

Verkalking onder de hiel bij de peesaanhechting is de meest voorkomende oorzaak van hielspoor. Niet iedereen krijgt hier last van, maar uit onderzoek is gebleken dat ca. 10% van alle mensen er wel eens last van heeft gehad.

Snel navigeren naar

Oorzaken van hielspoor

  • Overbelasting
  • Onevenwichtige belasting (bv. slechte schoenen)
  • Voetafwijkingen (platvoet of holle voet)
  • Overgewicht
  • Zenuwbeklemming in het pijngebied

Hielspoor door sporten

Veel sporten waarbij er een hoge belasting op de voet ligt zijn risicodragers voor het ontwikkelen van hielspoor. Bijvoorbeeld hardlopen, basketbal en volleybal. Als er onvoorbereid gestart wordt met trainen, is de kans vele malen groter om hielspoor te ontwikkelen. Sporten als zwemmen en fietsen vormen een laag risico, de belasting op de voet is immers heel laag.

Symptomen van hielspoor

  • Pijn tijdens het lopen
  • Pijn na stilzitten, vooral onder de voet
  • Pijn als de voet in onnatuurlijke houding staat (bv. autorijden)

Behandeling van hielspoor

Het is belangrijk dat u snel hulp inschakelt als de diagnose hielspoor is gesteld. Allereerst lokaliseert de chiropractor het pijngebied, eventueel met behulp van echografie. Hielspoor wordt behandeld d.m.v. shockwave therapie gecombineerd met chiropractische technieken. Hierbij wordt de enkel gemanipuleerd zodat het enkelgewricht weer normale bewegingsvrijheid krijgt. Ook de kuit- en de voetspieren worden behandeld om de spanning er vanaf te halen.

Shockwave bij hielspoor

Met shockwave therapie bij hielspoor kan de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Zonder medicatie of chirurgie. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied is geïdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-pulsen. U hoort een duidelijk tikken en voelt krachtige impulsen in het behandelgebied.

Deze impulsen bevorderen de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Op die manier wordt het herstel-mechanisme van het lichaam gestimuleerd en zal de pijn sterk verminderen.

Eerste bezoek

Intake

invullen medische vragenlijst

 

gesprek met chiropractor

Onderzoek

chiropractische testen

 

neurologische testen

 

orthopedische testen

Echografie

op indicatie

Diagnose

door chiropractor

Behandelplan

opgesteld door de chiropractor

Behandeling

vrijwel altijd bij het eerste bezoek

 

Geavanceerde apparatuur
Van het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek mag u het beste verwachten, niet alleen van onze behandelaars maar ook van onze apparatuur. Houd er rekening mee dat er zeer grote verschillen zijn in apparatuur die diverse behandelaars gebruiken. Ónze shockwave apparatuur kunt u beschouwen als de Rolls Royce onder de shockwave apparatuur.

Wat te doen bij hielspoor?

Neem voor meer informatie over de behandeling van hielspoor eens contact op met een van de 8 vestigingen van het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek: Chiropractie Heerlen, Chiropractie SittardChiropractie Roermond, Chiropractie Weert, Chiropractie Venlo, Chiropractie Eindhoven, Chiropractie Boxmeer of Chiropractie Helmond.

Vergoeding behandeling hielspoor

De combinatie van de chiropractische behandeling en shockwave therapie is uniek te noemen. Deze wordt alleen toegepast bij het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek. Shockwave behandelingen zijn een deel van de chiropractische behandelingen en worden dus vergoed door de verzekeraar vanuit het aanvullende pakket. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Bekijk hier de vergoedingen per verzekering

Bekijk hier film over shockwave therapie


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak