Zoeken Menu

Wat is hielspoor?

Verkalking onder de hiel bij de peesaanhechting is de meest voorkomende oorzaak van hielspoor. Niet iedereen krijgt hier last van, maar uit onderzoek is gebleken dat ca. 10% van alle mensen er wel eens last van heeft gehad.

Oorzaken van Hielspoor

  • Overbelasting
  • Onevenwichtige belasting (bv. slechte schoenen)
  • Voetafwijkingen (platvoet of holle voet)
  • Overgewicht
  • Zenuwbeklemming in het pijngebied

Hielspoor door sporten

Veel sporten waarbij er een hoge belasting op de voet ligt zijn risicodragers voor het ontwikkelen van hielspoor. Bijvoorbeeld hardlopen, basketbal en volleybal. Als er onvoorbereid gestart wordt met trainen is de kans vele malen groter om hielspoor te ontwikkelen. Sporten als zwemmen en fietsen vormen een laag risico, de belasting op de voet is immers heel laag.

Symptomen van hielspoor

  • Pijn tijdens het lopen
  • Pijn na stilzitten, vooral onder de voet
  • Pijn als de voet in onnatuurlijke houding staat (bv. autorijden)

Behandeling van hielspoor

Het is belangrijk dat u snel hulp inschakelt als de diagnose hielspoor is gesteld. Allereerst lokaliseert de chiropractor het pijngebied, eventueel met behulp van echografie. Daarna zal hij, naast de chiropractische behandeling (manipulatie van de enkel waarbij het enkelgewricht weer normale bewegingsvrijheid krijgt en het behandelen van de kuit- en voetspieren om de spanning er van af te halen) ook shockwave therapie gebruiken om hielspoor te behandelen.

Shockwave bij hielspoor

Met shockwave therapie kan de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Zonder medicatie of chirurgie. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied is geïdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-pulsen. U hoort een duidelijk tikken en voelt krachtige impulsen in het behandelgebied. Deze impulsen bevorderen de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Op die manier wordt het herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd en zal de pijn sterk verminderen.

Wat te doen bij hielspoor?

Neem voor meer informatie over de behandeling van hielspoor eens contact op met een van de zes vestigingen van het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek in Heerlen, Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven of Helmond.

Geavanceerde apparatuur

Van het Chiropractisch Centrum mag u het beste verwachten, niet alleen van onze behandelaars maar ook van onze apparatuur. Onze shockwave apparatuur kunt u beschouwen als de Rolls Royce onder de shockwave apparatuur.

Gratis inloopspreekuur

Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur (of na afspraak) bieden wij u een gratis klachtenanalyse aan.
De chiropractor zal dan tijdens uw bezoek met u bespreken of chiropractie iets voor u kan betekenen.

Vergoeding behandeling hielspoor

De combinatie van de chiropractische behandeling en shockwave therapie is uniek te noemen. Shockwave behandelingen zijn een deel van de chiropractische behandelingen en worden dus vergoed door de verzekeraar vanuit het aanvullende pakket. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Bekijk hier de vergoedingen per verzekering

Bekijk hier film over shockwave therapie

Wacht niet te lang en laat de oorzaak door een chiropractor onderzoeken.  Eventueel kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op vrijdag van 16.00 – 16.30 uur zonder afspraak en alle andere dagen op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur