Artrose in de schouders

Moet ik dan leven met deze artrose? vraagt de patiënt aan de chiropractor terwijl hij op consult is. Omdat artrose een natuurlijk verouderingsproces is, denkt de patiënt wel eens onterecht dat hij/zij ermee moet leren leven. Niks is minder waar. Mensen met artrose voelen vaak ongemak en pijn en beschrijven het ook als stijfheid en bv. het moeilijk op gang komen in de ochtend. Daarbij komt dat liggen en slapen moeilijk is voor mensen met artrose in de schouders. De druk op de schouders wordt dan verhoogd en dus heeft de patiënt meer pijn.

Chiropractor helpt met behandelingen

Kraakbeen is een soort schokdemper voor de gewrichten. Als u artrose in de schouders heeft treedt er vaak verzuring van het kraakbeen op en dus worden de gewrichten niet meer goed beschermt en krijgt u artrose. De chiropractor helpt de patiënt de artrose onder controle te houden door regelmatige behandelingen van artrose in de schouders. Hierbij worden de gewrichten soepel gehouden en de bewegingsvrijheid geoptimaliseerd en ervaart de patiënt dus minder pijn. Soms is het nemen van voedingssupplementen een aanrader omdat de schouder hier wel bij vaart. Op die manier kan de chiropractor samenwerken met de patiënt aan een oude dag zonder pijn.

Artrose behandelen


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak