Zoeken Menu

Artrose in de schouders

Moet ik er dan mee leven met deze artrose? Vraagt de patiënt aan de chiropractor terwijl hij op consult is. Omdat artrose een natuurlijk verouderingsproces is, denkt de patiënt wel eens onterecht dat hij/zij ermee moet leren leven. Niks is minder waar. Mensen met artrose voelen vaak ongemak en pijn en beschrijven het ook als stijfheid en bv. het moeilijk op gang komen in de ochtend. Daarbij komt dat liggen en slapen moeilijk is voor mensen met artrose in de schouders. De druk op de schouders wordt dan verhoogd en dus heeft de patiënt meer pijn.

Chiropractor helpt met behandelingen

Kraakbeen is een soort schokdemper voor de gewrichten. Als u artrose in de schouders heeft treedt er vaak verzuring van het kraakbeen op en dus worden de gewrichten niet meer goed beschermt en krijgt u artrose. De chiropractor helpt de patiënt de artrose onder controle te houden door regelmatige behandelingen van artrose in de schouders. Hierbij worden de gewrichten soepel gehouden en de bewegingsvrijheid geoptimaliseerd en ervaart de patiënt dus minder pijn. Soms is het nemen van voedingssupplementen een aanrader omdat de schouder hier wel bij vaart. Op die manier kan de chiropractor samenwerken met de patiënt aan een oude dag zonder pijn.

Wacht niet te lang en laat de oorzaak door een chiropractor onderzoeken.  Eventueel kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op vrijdag van 16.00 – 16.30 uur zonder afspraak en alle andere dagen op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur