Artrose in de heupen

Onze heupen zijn letterlijk het middelpunt van ons lichaam en ze moeten veel dragen. Artrose in de heupen komt heel veel voor. Niet alleen bij ouderen. Ook jongeren hebben al te kampen hiermee. Een van de oorzaken is overgewicht en een andere kan zwaar lichamelijk werk zijn. Bij ouderen is de oorzaak vaak het natuurlijke verouderingsproces dat gaande is. Het kraakbeen van de gewrichten van de heupen is bedoeld als natuurlijke schokdemper.

Helaas treedt er door onder andere bovenstaande oorzaken nogal eens verzuring van het kraakbeen op. De botten worden door het kraakbeen niet meer uit elkaar gehouden en de bewegingsvrijheid wordt minder en dus krijgt de patiënt pijn. Vaak kan de patiënt niet meer goed lopen en zoekt naar een oplossing.

Chiropractor helpt tegen de pijn

De chiropractor kan helpen bij het behandelen van de artrose door de bewegingsvrijheid van de gewrichten te optimaliseren. Niemand kan helaas de ontstane artrose beter maken, maar chiropractie kan goed helpen tegen de pijn die dit veroorzaakt.

Artrose behandelen


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak