Vragen over andere disciplines

De chiropractor richt zich meer op de wervelkolom en het zenuwstelsel, die vaak de oorzaak zijn van rug- en nekklachten. De fysiotherapeut is eerder gericht op het spierstelsel.

Chiropractie en fysiotherapie kunnen een goede aanvulling op elkaar zijn. Verder is er een groot verschil in de opleiding tussen de twee disciplines. Chiropractie is een academische fulltime opleiding die zes jaar duurt.

Ja, chiropractie en fysiotherapie kan in de meeste gevallen een aanvulling op elkaar zijn.

De chiropractor richt zich op de behandeling van het zenuwstelsel en de wervelkolom. De fysiotherapeut richt zich op behandelingen van de spiergroepen. Vraag bij twijfel gerust uw chiropractor, hij heeft immers een gedegen onderzoek verricht, een diagnose gesteld en kent uw persoonlijke situatie.


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak