Zoeken Menu

Vragen over behandeling van kinderen/baby's

U merkt dat uw baby niet lekker in zijn vel zit; hij huilt veel zonder dat hier enige reden voor lijkt te zijn.

De oorzaak hiervan kan liggen in het feit dat tijdens het geboorteproces afwijkingen aan de wervelkolom zijn ontstaan door het zogenaamde geboorteproces. Het geboorteproces is niet zelden de eerste shock die uw baby ervaart. Als u bedenkt dat er tijdens de gang door het geboortekanaal zo'n 30 kg druk op het hoofd en dus op de kleine wervelkolom komt, dan is dit niet vreemd.

Het hoofdje wordt gedwongen om 90 graden te draaien terwijl de weeën de baby door het geboortekanaal forceren. Ook zijn kunstverlossingen zoals een bevalling met tang, vacuüm of een keizersnede de oorzaak van een geboortetrauma omdat in deze gevallen de verloskundige of gynaecoloog tijdens de geboorte aan het hoofdje of de nek moet draaien en trekken.

Baby's

Kinderen

Als u twijfelt of chiropractie een geschikte behandelmethode voor uw kindje is, neem dan contact op met één van onze centra. Onze medewerkers helpen u graag verder. Indien gewenst kunt u teruggebeld worden door één van onze chiropractoren.

Indien alles optimaal is, adviseren wij iedere zes maanden een controle van de wervelkolom. U neemt u kinderen immers ook geregeld mee naar de tandarts, ook als ze geen gaatjes hebben. Door regelmatige controle van de wervelkolom kunnen wij een optimaal resultaat bereiken.

In principe kan uw baby vanaf de geboorte behandeld worden. Indien u denkt dat een onderzoek of behandeling noodzakelijk is, neemt u dan gerust contact op met één van onze centra. U kunt dan met één van onze chiropractoren overleggen, wat het beste is voor uw baby.

Geef, indien mogelijk, borstvoeding

Het is wetenschappelijk bewezen dat borstvoeding van groot belang is, vooral tijdens de eerste 6 weken na de geboorte. Bovendien is flesvoeding voor de darmpjes van de baby slecht te verteren, waardoor er krampjes kunnen ontstaan.

Volg een cursus babymassage

Ontspanning is voor een kindje van groot belang.

Rook nooit in het bijzijn van uw baby

Vraag ook uw visite niet te roken waar de baby bij is. Nicotine en rook hebben een zeer slechte invloed op uw baby. Ook passief meeroken is voor uw baby zeer ongezond.


Laat uw kindje altijd boeren na de voeding

Als u uw baby niet laat boeren, vormen zich luchtbellen door de darmen die mogelijk krampjes veroorzaken.


Gebruik voor het transport van uw baby geen draagzak

Deze biedt onvoldoende steun aan de wervelkolom. Gebruik (indien mogelijk) een maxi-cosi nooit langer dan anderhalf uur aaneengesloten en koop een goede kinderwagen die de rug voldoende ondersteunt.


Laat uw kindje nooit op de buik slapen en altijd op de zij als hij verkouden is

Leg de baby de ene keer op de rechter zij en daarna op de linker zij. Afwisseling is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de nek.

Ja, het is verstandig om de wervelkolom van uw kinderen regelmatig na te laten kijken, voorkomen is immers beter dan genezen. U neemt uw kinderen toch ook tweemaal per jaar mee naar de tandarts, om de tanden na te laten kijken. Waarom neemt u uw kinderen dan niet regelmatig mee naar de chiropractor om wervelkolom te laten nakijken?

Regelmatige controle van kinderen kan klachten aan de wervelkolom voor de toekomst wellicht voorkomen.

Wacht niet te lang en laat de oorzaak door een chiropractor onderzoeken.  Eventueel kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op vrijdag van 16.00 – 16.30 uur zonder afspraak en alle andere dagen op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur