Vragen over behandeling van kinderen/baby's

U merkt dat uw baby niet lekker in zijn vel zit; hij huilt veel zonder dat hier enige reden voor lijkt te zijn. De oorzaak hiervan kan liggen in het feit dat tijdens het geboorteproces afwijkingen aan de wervelkolom zijn ontstaan door het zogenaamde geboorteproces. Het geboorteproces is niet zelden de eerste shock die uw baby ervaart. Als u bedenkt dat er tijdens de gang door het geboortekanaal zo'n 30 kg druk op het hoofd en dus op de kleine wervelkolom komt, dan is dit niet vreemd.

Het hoofdje wordt gedwongen om 90 graden te draaien terwijl de weeën de baby door het geboortekanaal forceren. Ook zijn kunstverlossingen zoals een bevalling met tang, vacuüm of een keizersnede de oorzaak van een geboortetrauma omdat in deze gevallen de verloskundige of gynaecoloog tijdens de geboorte aan het hoofdje of de nek moet draaien en trekken.

Baby's

Kinderen

Als u twijfelt of chiropractie een geschikte behandelmethode voor uw kindje is, neem dan contact op met één van onze centra. Onze medewerkers helpen u graag verder. Indien gewenst kunt u teruggebeld worden door één van onze chiropractoren.

Indien alles optimaal is, adviseren wij iedere zes maanden een controle van de wervelkolom. U neemt u kinderen immers ook geregeld mee naar de tandarts, ook als ze geen gaatjes hebben. Door regelmatige controle van de wervelkolom kunnen wij een optimaal resultaat bereiken.

In principe kan uw baby vanaf de geboorte behandeld worden. Indien u denkt dat een onderzoek of behandeling noodzakelijk is, neemt u dan gerust contact op met één van onze centra. U kunt dan met één van onze chiropractoren overleggen, wat het beste is voor uw baby.

  • Geef borstvoeding
  • Volg indien mogelijk een cursus babymassage
  • Laat de baby altijd boeren
  • Gebruik geen loopstoeltje
  • Leer uw baby kruipen
  • Laat de wervelkolom van uw baby regelmatig checken

Ja, het is verstandig om de wervelkolom van uw kinderen regelmatig na te laten kijken, voorkomen is immers beter dan genezen. U neemt uw kinderen toch ook tweemaal per jaar mee naar de tandarts, om de tanden na te laten kijken. Waarom neemt u uw kinderen dan niet regelmatig mee naar de chiropractor om wervelkolom te laten nakijken?

Regelmatige controle van kinderen kan klachten aan de wervelkolom voor de toekomst wellicht voorkomen.


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak