Dé effectiefste behandeling: wat is chiropractie?

De behandeling richt zich op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel. De wervelkolom omgeeft en beschermt voor een belangrijk deel het zenuwstelsel. Als het functioneren van de wervelkolom verstoord is, kan dit het zenuwstelsel beïnvloeden. Hierdoor kunnen er diverse klachten ontstaan. Door een gericht onderzoek en behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor deze blokkades. Hierdoor wordt de doorstroming van de zenuwen hersteld waarna het lichaam zichzelf weer kan genezen.

Wat doet een chiropractor

Chiropractische  behandelingen zijn gericht op het opheffen van blokkades aan de wervelkolom om zo de druk op zenuwbanden en spieren te verminderen. De patient ervaart hierdoor minder pijn en meer bewegingsvrijheid. De chiropractor wordt, tot onze spijt, ook vaak kraker genoemd. Het kraken heeft niks te maken met banden, pezen of botten die over elkaar schuren. Maar door de manipulatie die de chiropractor doet wordt er druk op de gewrichten gebracht. Hierdoor komt er lucht in de vloeistof van het gewricht vrij en hoort men een plop/krak. Chiropractie valt in het buitenland vaak onder eerstelijns gezondheidszorg maar in Nederland helaas niet. Wij voldoen aan alle eisen van de wet BIG. De reden die opgegeven wordt dat wij hier niet tot toe mogen toe treden, is dat er geen opleiding voor chiropractie is  in Nederland. 

Moet u ermee "leren leven"? 

Nee, ook voor patiënten waarvan de reguliere gezondheidszorg zegt niets meer te kunnen betekenen, kan chiropractie wellicht een oplossing bieden. Maak kennis met chiropractie tijdens het gratis inloopspreekuur voor nieuwe patiënten.

Over ons

Chiropractor Arie van Beest heeft meer dan 35 jaar geleden het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek opgericht. Door de steeds grotere vraag naar onze diensten zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de provincies Limburg en Brabant. Ons team bestaat uit 11 enthousiaste, gedreven en zeer ervaren chiropractoren die een doel hebben: "een tevreden patiënt".  Onze 22 office managers en secretaresses en praktijk-ondersteuners doen elke dag weer hun best om een passende afspraak te maken, een luisterend oor te bieden en waar nodig te assisteren.

Kom naar de informatieavond rug- en nekklachten >