Hyperbare zuurstof therapie is geschikt voor:

 • Long-Covid, Post-Covid
 • (Chronische) Ontstekingen
 • Herstel na sportinspanningen
 • Doorbloedingsproblemen
 • Hersenletsel n.a.v. zuurstoftekort
 • Probleemwonden (diabetici)
 • Ziekte van Lyme 
 • Acuut gehoorverlies
 • Oorsuizen
 • Chronische pijn
 • Wondgenezing
 • Algeheel welbevinden
 • Wellness
 • Preventie
 • Genezing

Wat is Hyperbare zuurstoftherapie?

We hebben voldoende zuurstof in ons bloed. Hiervan komt echter maar een klein deel terecht in het bloedplasma. Bloedplasma is erg belangrijk omdat het zeer goed doordringt in de weefsels en cellen. Zuurstoftekort is de basis voor een groot aantal aandoeningen. Doordat er met hyperbare zuurstoftherapie (HBO) onder druk zuurstof via het bloedplasma naar cellen en weefsel wordt gebracht, kunnen genezingsprocessen gestimuleerd en geactiveerd worden. HBO is een wetenschappelijk erkende behandeling die helpt zuurstoftekorten aan te vullen.

De therapie
Voorafgaand aan de therapie zal een gediplomeerde therapeut de medische geschiedenis met de client doornemen om te kijken of deze in aanmerking komt voor de therapie. De client neemt vervolgens plaats in de cabine en zal een neuscanule krijgen, waarna de eerste sessie kan beginnen. De hogedrukcabine is van alle gemakken voorzien. De client zit ineen gemakke-lijke stoel (er zijn 4 stoelen in de cabine in Weert, 2 stoelen in de cabine in Heerlen) en leest of kijkt tv en kan naar buiten kijken. De therapeut bedient de machine en zal de client regelmatig checken. Het enige ongemak dat sommige mensen ervaren is dat ze wat druk op de oren voelen en/of een branderig gevoel in de neus. Belangrijk om te weten is dat de sessie elk moment intern of extern gestopt kan worden. Verder checken onze medewerkers of de client het goed maakt.

Hoelang?
Hyperbare zuurstofsessies zijn verschillend in tijdsduur maar ook in aantal. In het algemeen zal een behandelplan ca. 30 sessies inhouden. Dat betekent 6 weken, 5 dagen per week, 75 minuten per keer. Afhankelijk van de klacht en het genezingsproces wordt er gezamenlijk gekeken wat de cliënt nodig heeft. Eventueel zijn er onderhoudsbehandelingen nodig. Voor herstel na sportinspanning kunnen 1 tot 3 sessies vaak voldoende zijn.

Kosten
Een sessie (ca. 75 minuten) kost 60,-. Momenteel zijn er nog geen vergoedingen
mogelijk en betaalt de client de sessies zelf. HBOT is mogelijk in onze vestiging in Weert en Heerlen.

Neem gerust eens contact met ons op voor een gratis gesprek en meer informatie.

Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek

Nassalaan 3a
6006 PB WEERT
Tel.; 0495-545345
Email: www.rugcentrum.nl/contact

Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek
Coriovallumstraat 32
6411 CD HEERLEN
Tel.: 045-5741717
Email: www.rugcentrum.nl/contact

Review gebruiker hyperbarische zuurstoftherapie
" Ik ben erg tevreden over de zuurstofbehandelingen!
In januari 2021 raakte ik besmet met COVID-19. Een jaar later had ik nog steeds geen geur, geen smaak en had ik last van extreme vermoeidheid en concentratieproblemen. In februari 2022 startte ik met de zuurstofbehandelingen. Na enkele behandelingen merkte ik al gelijk verschil. Toen ik thuis wam, rook ik voor het eerst sinds een jaar weer mijn favoriete parfum. Ook merkte ik al snel dat ik minder moe was, de hele dag fit was en dat ik me veel beter kon concentreren. Voordat ik met de behandelingen begon, was ik na 2-3 uur bezig te zijn kapot moe en moest ik uitrusten. Ik voelde me steeds energieker worden en de geur en smaak werden telkens beter. Als ik het moet inschatten, zou ik voor de behandelingen een reukvermogen van 5% hebben en een smaakvermogen van 25%. Na de behandelingen kan ik rustig zeggen dat het allebei verbeterd is naar 80%. Dingen als chocolade en eieren blijven vreemd proeven, maar ik kan gelukkig überhaupt weer dingen proeven. Voorheen kauwde ik ergens op en had ik geen idee wat ik eigenlijk aan het eten was. Het resultaat is dus heel goed en ik ben er heel erg blij mee!

Verder zijn alle medewerkers even vriendelijk en betrokken. De zuurstoftank en de rest van het gebouw is erg schoon. In de zuurstoftank zelf, waar je 75 minuten inzit, kun je Netflix kijken, of in mijn geval gewoon op de laptop aan school werken. Het inplannen van de afspraken ging ook erg gemakkelijk, omdat de openingstijden heel ruim zijn.

Ik zou het iedereen aanbevelen!
Nikkie Devoi - Heerlen

Hyperbare zuurstof therapie in beeld: