Artrose in de rug

Spondylartrose is de officiële naam voor artrose in de rug. Helaas is artrose in de rug niet altijd te voorkomen, maar u kunt wel zelf een aantal dingen ondernemen ter preventie. Laten we bij het begin beginnen. Velen onder u zullen familie en vrienden hebben horen klagen over pijn aan de gewrichten en algehele stijfheid. Een natuurlijk verouderingsproces, dat wel, maar u hoeft er niet mee te leren leven. De schokdemper van het gewricht en dus ook van de rug is kraakbeen. Dit verzuurt en daardoor wordt het gewricht minder stabiel en worden de botten niet goed bij elkaar gehouden.

Wat kan de chiropractor doen tegen artrose en slijtage in de rug?

De chiropractor kan met diverse technieken de wervelkolom soepel houden en de bewegingsvrijheid optimaliseren zodat de patiënt veel minder pijn ervaart in de rug. U moet het zien als een noodzakelijk onderhoud van uw wervelkolom. Deze wordt ouder en heeft wat meer aandacht nodig dan vroeger. Door de chiropractische behandelingen van de artrose of van de slijtage van de rug blijft u soepel en kunt u beter bewegen en functioneren. Drink ook genoeg water en blijf in beweging. Voor een gezonde oude dag.

Rugartrose?

Dit komt er wel op neer. Rugartrose en slijtage van de rug wordt vaak in één adem genoemd. Dat is niet gek. Bij rugartrose kan overbelasting van de rug de reden zijn van de artrose. Door zwaar werk, verkeerd tillen en zelfs een verkeerde houding kan er artrose in de rug ontstaan.


Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur