Van passie tot professie tot praktijk

fb_DSC2194a_20200213_Van-Beest_Chiropractie_Irene-van-Wel_Fotografie_Weert-1.jpg

Als kleine jongen in Kaapstad, Zuid-Afrika bezocht ik mijn vader wekelijks in zijn praktijk en aanschouwde ik het wonder van chiropractie. Mensen helpen en beter maken en dat alléén met je handen, zonder medicijnen en zonder ingewikkelde apparaten. Mijn vader was een gepassioneerd chiropractor. Lange dagen werken of in de weekenden, dat maakte hem niks uit. Chiropractie was zijn levenswerk. Hij had intensief contact met de meest bekende chiropractoren over de wereld en al gauw wist hij zijn passie op mij over te brengen. Mijn naam is Arie van Beest, ik ben getrouwd met Christianne Vogt en samen hebben wij het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek opgezet.

Van Amerika naar Limburg

Na mijn studie in Amerika startte ik mijn eigen praktijk in 1987 in Limburg. Klein, maar met grootse ideeën. Ik heb altijd heel Nederland willen laten zien hoe mooi mijn vak is en hoe goed en relatief snel wij resultaat kunnen boeken. Geen ellenlange wachttijden, geen bureaucratie. Terecht kunnen op het moment dat je pijn hebt.

Onze organisatie neemt een bijzondere plek in binnen de gezondheidszorg. En waarom is onze organisatie dan zo uniek? Wij zijn de enige chiropractie praktijk in Zuid-Nederland met alles onder één dak. Een bundeling van uitstekende apparatuur, deskundigheid en ervaring om een goede diagnose te stellen. Maar ook niet minder belangrijk, omdat we oprecht passie voor ons vak hebben. Kunt u zich voorstellen hoe mooi het moet zijn om iemand, die soms al jaren aan pijn lijdt, goed te kunnen helpen en de levenskwaliteit te kunnen verbeteren. Maar we zijn ook realistisch, we kunnen niet iedereen helemaal beter krijgen. Eerlijk is eerlijk, maar we kunnen wel samenwerken met andere disciplines zodat we samen toch tot een mooi resultaat kunnen komen.

In de laatste jaren was de vraag naar onze diensten zo groot dat we inmiddels 8 praktijken hebben in Zuid-Nederland met een team van bijna 40 kanjers. Waarom noemen we ze geen medewerkers? Dat zou de lading niet dekken. Niet alleen deskundig, maar ook empathisch en een luisterend oor. Daar staan we voor!

Recensie van een patiënt

Kijk hier voor de meest recente reviews over het Chiropractisch Centrum en haar medewerkers