Hyperbare zuurstoftherapie (HBOT)

Hyperbare zuurstoftherapie ook wel HyperBaric Oxygen Therapy (HBOT) betekent het door verhoogde druk inademen van pure zuurstof.

Wat is Hyperbare zuurstof therapie?

Wij hebben voldoende zuurstof in ons bloed. Echter normaliter komt maar een klein gedeelte van die zuurstof terecht in het bloedplasma. Bloedplasma is echter erg belangrijk omdat het zeer goed doordringt tot weefsels en cellen. Zuurstoftekort is de basis voor een groot aantal aandoeningen. Doordat er met Hyperbare zuurstoftherapie onder druk zuurstof via het bloedplasma naar cellen en weefstel wordt gebracht kunnen genezingsprocessen gestimuleerd en geactiveerd worden. Hyperbare zuurstoftherapie is een wetenschappelijk erkende behandeling die helpt zuurstoftekorten te verbeteren.

De hyperbare zuurstoftherapie

Voorafgaand aan de hyperbare zuurstoftherapie zal een gediplomeerde therapeut de medische geschiedenis met de client doornemen om de kijken of deze in aanmerking komt voor de hyperbare zuurstoftherapie. De client neemt vervolgens plaats in de cabine en zal een neuscanule krijgen, waarna de eerste hyperbare zuurstoftherapie kan beginnen. De hogedrukcabine is van alle gemakken voorzien. De client zit in een gemakkelijke stoel en leest of kijkt tv en kan naar buiten kijken tijdens de hyperbare zuurstoftherapie. De therapeut bedient de machine en zal de tijdens te hyperbare zuurstoftherapie client regelmatig checken.

Het enige ongemak dat sommige mensen tijdens de hyperbare zuurstoftherapie ervaren is dat ze wat druk op de oren ervaren. Belangrijk om te weten is dat de hyperbare zuurstoftherapie elk moment intern of extern gestopt kan worden.

Afspraak maken? Vragen?     Artikel hyperbare zuurstoftherapie

Hyperbare zuurstoftherapie is geschikt voor:

  • Ontstekingen

  • Herstel na sportinspanning

  • Doorbloedingsproblemen

  • Hersenletsel na zuurstoftekort

  • Probleemwonden (diabetici)

  • Acuut gehoorverlies

  • Oorsuizen

  • Chronische pijn

  • Wondgenezing

  • Algeheel welbevinden

Tekst gaat verder onder de video over hyperbare zuurstoftherapie

Hoelang duurt hyperbare zuurstoftherapie?

Hyperbare zuurstoftherapie sessies zijn verschillend in tijdsduur maar ook in aantal. In het algemeen zal een behandelplan ca. 30 sessies inhouden. Dat betekent 6 weken, 5 dagen per week, 75 minuten per keer. Afhankelijk van de klacht en het genezingsproces wordt er gezamenlijk gekeken wat de client nodig heeft. Eventueel zijn er onderhoudsbehandelingen nodig. Voor herstel na sportinspanning kunnen 1 tot 3 sessies vaak voldoende zijn. Na een medische intake kunnen wij u meteen vertellen hoeveel sessies in uw geval aan te raden zijn.

Kosten hyperbare zuurstoftherapie

De kosten van hyperbare zuurstoftherapie zijn €65 per sessie. U betaalt de sessies per keer waarna u een kwitantie ontvangt. Indien gewenst, kunnen wij deze ook digitaal versturen.
Helaas wordt er op dit moment nog geen vergoeding door de verzekeraars gegeven.
Eventueel kunt u uw werkgever vragen om een bijdrage te leveren. Hyperbare zuurstoftherapie is mogelijk in onze vestiging in Weert en Heerlen.

Neem gerust contact op: 0495-54 53 45 of 045-5741717  voor een gratis gesprek.

Informatie over hyperbare zuurstoftherapie


Maak gratis kennis met chiropractie

Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.

Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.  In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten  met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden. 

Gratis inloopspreekuur      Maak direct een afspraak