Studie

De studie chiropractie is een erg zware studie, die vooralsnog alleen in het buitenland gevolgd kan worden. Wij belichten dit thema graag omdat het van groot belang is voor uw vertrouwen in de chiropractoren van het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek.

Academische opleiding

De studie chiropractie is een academische fulltime dagopleiding en komt deels overeen met de studie geneeskunde. In beide gevallen moet de student het VWO of Gymnasium met exacte vakken (schei-, wis- en natuurkunde) afgesloten hebben. Na vijf jaar kan de student in het bezit zijn van zijn diploma en daarna moet hij nog verplicht een stagejaar volgen. De meeste Nederlandse studenten studeren af in Engeland en volgen het stagejaar in Nederland.

Zware en intensieve opleiding

De opleiding chiropractie is een zware en intensieve studie. De meeste studenten die besluiten om deze studie te volgen zijn zeer gemotiveerd. Er zijn namelijk nogal wat drempels te nemen. De studie is erg duur en kan alleen maar in de Engelse taal gevolgd worden. Dit komt omdat de universiteiten die de studie chiropractie aanbieden in het buitenland zijn o.a. in de Verenigde Staten, Engeland, Denemarken, Canada en Australië. Het is dan ook geen wonder dat afgestudeerde chiropractoren meer dan gemotiveerd zijn om patiënten te behandelen. 

De chiropractoren, werkzaam bij het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek,  hebben jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten met diverse rug- en nekklachten. Verder zijn zij allen aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Lidmaatschap garandeert dat de chiropractor een erkende opleiding met succes afgesloten heeft en dat behandelingen door de meeste verzekeraars vergoed worden. Verzeker u ervan dat de praktijk die u kiest aangesloten is bij een van deze beroepsgroepen.