Hoe verloopt uw eerste bezoek in ons centrum?

Heeft u al jaren last van rug- of nekpijn? Of heeft u recent acute pijn? In beide gevallen kunt u bij het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek terecht voor een eerste afspraak. Die ziet er als volgt uit: 

Gezondheidstest
De secretaresse helpt de patiënt om met onze ParaMon een gezondheidstest af te nemen, dit houdt in dat o.a. uw hartslag, gewicht en uw bloeddruk gemeten wordt. Zo krijgt de chiropractor een beeld van uw algehele gezondheid op dat moment.

Intake

  • Invullen medische vragenlijst (download vragenlijst)
  • Intakegesprek met chiropractor
  • Doornemen medische vragenlijst

Onderzoek

  • Chiropractische testen
  • Neurologische testen
  • Orthopedische testen

Röntgenanalyse
De iDXA Total Bodyscan wordt alleen gemaakt op indicatie van uw chiropractor. Een iDXA scan wordt gemaakt bij klachten aan de wervelkolom (rug/nek).

Echografie
Op indicatie van de chiropractor. Een echo wordt overwegend gemaakt bij klachten aan gewrichten zoals schouder, elleboog, pols, knie, heup, enkel en bij hielspoor.Eventuele foto's/scan of echo, gemaakt in het ziekenhuis, kunnen door ons aangevraagd worden. Wij vragen hier geen kosten voor, maar het is mogelijk dat uw ziekenhuis dit wél doet.

Diagnose
De chiropractor bepaalt aan de hand van alle informatie wat de oorzaak van de klacht is. Dit wordt meteen met de patiënt besproken en de bevindingen van de iDXA Total Bodyscan, echografie of opgevraagde röntgenbeelden worden aan de patiënt uitgelegd.

Behandelplan
Opgesteld door de chiropractor bij het eerste bezoek en meteen besproken met de patiënt. Als de chiropractor aan de hand van alle verkregen informatie beslist dat hij u kan behandelen, dan volgt deze behandeling vrijwel altijd bij de eerste afspraak.

Na de behandeling
Na afloop van de behandeling geven wij u nog extra schriftelijke informatie om alles wat de chiropractor tijdens het eerste bezoek gesproken heeft, thuis nog eens rustig door te lezen.

Zo gaat het verder

Bij uw tweede of derde bezoek ontvangt u een uitgebreide rapportage van ons. Deze zal (na toestemming) ook naar uw huisarts worden gestuurd. Na een aantal behandelingen zal uw chiropactor u ook een oefenprogramma geven dat u regelmatig moet doen, om klachten te voorkomen. 

Wij doen ons uiterste best om binnen 1 week een passende afspraak te maken. Door het aantal chiropractoren dat werkzaam is binnen onze organisatie en door de uitgebreide openingstijden, kennen wij geen wachtlijsten. Neemt u gerust eens contact met ons op of kom naar het gratis inloopspreekuur voor nieuwe patiënten.

Gratis inloopspreekuur  Tarieven chiropractie  Vergoedingen chiropractie