Vergoeding chiropractie door zorgverzekering

Steeds meer verzekeringen vergoeden chiropractie. Omdat de effectiviteit van chiropractische behandelingen bewezen is, vergoeden bijna alle verzekeringen (een deel van de) behandelingen in Nederland. Meestal door verschillende aanvullende pakketten. Chiropractie valt onder de categorie ""alternatieve beweegzorg" of “alternatieve geneeswijze. De premie die u hier voor betaalt wisselt per verzekeraar. Wist u dat met name voor rug- en nekklachten, chiropractie de meest kosteneffectieve behandelingsmethode is?

Geen eigen risico

Een extra pluspunt is dat voor chiropractie géén verplicht eigen risico van € 385,-- geldt! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor vergoedingen voor chiropractische behandelingen. Chiropractie is niet opgenomen in de basisverzekering en is meestal gedekt door de aanvullende verzekering.

Vergoeding chiropractie verschilt per verzekering

Bijna alle verzekeringsmaatschappijen hebben chiropractie opgenomen in hun aanvullende vergoedingspakket. Omdat de vergoeding voor de chiropractor echter per verzekering sterk verschilt, raden wij u aan om uw polis na te kijken. Neem bij onduidelijkheid contact op met uw eigen verzekeringsmaatschappij, zij kunnen u meer vertellen over de chiropractie vergoeding waar u recht op heeft.

Voor chiropractie is meestal geen verwijzing nodig

Voor behandelingen in onze centra heeft u (meestal) geen verwijzing nodig. Het staat vast dat er voor de verzekeringen CZ-Groep en VGZ geen verwijzing nodig is. Indien hier onzekerheid over bestaat, neem ook dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij en

Chiropractor vergoeding        Afspraak maken

Samenvattend

  •  Geen verwijzing nodig
  •  Geen aanspraak op eigen risico
  •  Chiropractie vergoeding door bijna alle verzekeraars