Vragen over de studie chiropractie

Ja, helaas mag iedereen zich in Nederland chiropractor noemen. De reden hiervoor is dat chiropractie (nog) een onbeschermd beroep is. Als u een afspraak wilt maken bij een chiropractor, zorg er dan altijd voor dat hij lid is van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de NCA. Deze beroepsorganisatie garandeert dat al haar leden een gedegen en erkende opleiding chiropractie hebben gevolgd.

Dit staat voor Doctor of Chiropractic. Dit is de titel die een student alléén behaalt na het afronden van een zesjarige academische studie in chiropractie.

Ja, helaas wel. Omdat de studie in het buitenland gevolgd moet worden, erg duur is en ook nog geheel gevolgd moet worden in de Engelse taal, is de drempel hoog. Veel Nederlandse praktijken voor chiropractie halen nieuwe werknemers uit het buitenland omdat er jaarlijks maar heel weinig Nederlanders afstuderen.

Neem contact op met onze beroepsgroep, de Nederlandse Chiropractoren Associatie (info@nca.nl). Zij kunnen je meer informatie en documentatie verschaffen over een studie Chiropractie aan de diverse universiteiten. Of bel een van onze praktijken en vraag naar onze algemeen manager Christianne van Beest-Vogt. Zij kan u meer vertellen over de studie.


Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur