Oorsuizen (Tinnitus)

Opmerkingen: Alweer 2,5 jaar geleden reed ik met de motor huiswaarts (slechts 12 km) waarin ik "overvallen" ben door een natte sneeuwbui. De volgende dag had ik migraine-achtige hoofdpijn en ik dacht dat het van de korte hevige kou was. Maar na enige dagen bleef de hoofpijn aanhouden en ben iknaar de huisarts gegaan. Als ik bukte om mijn schoenveters vast te maken of moest niezen, leek mijn hoofd te barsten. Om het verhaal kort te houden ik ben door de molen gehaald met bloedonderzoek, rontgenfoto's en fysiotherapie. Niets werd gevonden en de hoofdpijn bleef en werd zelfs erger. Maar tot overmaat van ramp kreeg ik ook last van oorsuizingen (Tinnitus). En dat werd zo erg dat ik op het punt stond om mijn keyboard te verkopen. Muziek luisteren ging niet want alle bastonen klonken als hetzelfde gebrom. Gesprekken klonken twee-stemmig; de gewone melodieuze stem en een donkere monotone tweede stem.

Ik werd er bijzonder depressief van. Ik ben naar de neuroloog gegaan voor onderzoek en heb om een MRI van mijn hoofd gevraagd. De uitslag was; niets te vinden, dus a-typische hoofdpijn. M.a.w. men kon me niet helpen. Ik moest er maar mee leren leven. Door een in het verleden opgelopen ontsteking heb ik een te dunne tussenwervelschijf in mijn nek, zo was op de röntgenfoto te zien. Dat was het enige dat uit alle testen gekomen was.

Op internet ben ik gaan zoeken op trefwoorden "hoofdpijn", "oorsuizen", "tinnitus" en kwam op een site met een verhaal van een chiropractor in Utrecht over goede ervaringen met chiropractie voor behandelen van Tinnitus. En zo ben ik terecht gekomen bij het chiropractisch centrum in Eindhoven.

Na een aantal weken intensieve behandeling (twee maal per week en daarna één maal per week) was ik bijna van mijn klachten af binnen twee maanden. Toen kon ik weer van muziek genieten en had ik geen paracetamol tegen de hoofdpijn meer nodig. En ik ben begonnen aan ongeveer iedere drie tot vier maanden een checkup behandeling om de zaak los en soepel te houden. Tijdens die gesprekken hebben we ook over preventie, oefeningen, sport gesproken. Ik had een mountainbike en die werd me afgeraden. Mijn woonwerkfiets was versleten en dus heb ik een lichtgewicht "recht op" fiets gekocht en de mountain-bike een tijdje laten staan. Ook heb ik een Cinderella hoofdkussen gekocht met een rits zodat met meer of minder vulling het kussen aan te passen aan mijn gebruik.
En wie raad het? Ja, ik ben nu helemaal klachtenvrij. Ik heb de mountainbike maar weg gedaan.

Jammer dat chiropractie nog niet overal erkend is bij o.a. verzekeringsinstanties. Voor mij was het DE ENIGE OPLOSSING van mijn problemen.

Dhr. Mellink, Eindhoven

(Note van het Chiropractische Centrum; Chiropractie KAN mogelijk een oplossing bieden bij Tinnitus, maar het kan ook oorzaken hebben waarbij chiropractie niet de oplossing is).