Interne selfie

Interne selfie

De Dikke van Dale heeft het gebombardeerd als hét woord van 2013 - de selfie. Voor wie het gemist heeft, het betekent “fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite”. De selfie wordt niet alleen veelvuldig gemaakt door jonge mensen maar ook door popsterren, politici en zelfs leden van het koningshuis. Verbaast het me? Nee hoor, ik doe er zelf ook wel eens aan mee. Niets zo gemakkelijk als een foto van jezelf maken en vooral snel weer te wissen als deze niet mooi genoeg is.

Wat mij echter wel verbaast is, dat we in onze chiropractie praktijk nogal eens mensen tegenkomen die het niet nodig vinden om beeldmateriaal van hun wervelkolom te laten maken, zeg maar een soort van interne selfie. “Niet nodig”, hoor ik ze dan zeggen. “Ik weet al wat mij mankeert” (opgezocht op het internet). In onze praktijken vinden we het wel erg belangrijk om beelden van de interne mens te hebben. Bevreemt het deze mensen dan niet dat wij zomaar zouden beginnen met behandelen zonder voor- of meer uitgebreid onderzoek?

Gelukkig hebben wij een onderlinge afspraak dat we geen concessies doen op kwaliteit. Kwaliteit van zorg staat voorop. In de huidige maatschappij moet alles sneller en beter. Ook patiënten eisen dit tegenwoordig. Een reactie op een behandeling kan vervelend  en behoorlijk pijnlijk zijn maar het betekent niet dat de behandeling niet goed gegaan is. Neem de tijd om uw lichaam zichzelf te laten genezen. Doe rustig aan op de dag dat u behandeld bent. De tuin kan wachten, de boodschappen kan iemand anders doen en de stofzuiger blijft maar eens een dagje op stal staan. Dan heeft u eindelijk tijd om op de bank een selfie te maken.

Christianne Vogt, Algemeen Manager

Terug