Scheve rug of versleten nek

Op feesten en partijen wordt er veel en graag over aandoeningen gesproken. Omdat chronische rugklachten een van de meest voorkomende klachten in Nederland is, kunt u zich voorstellen dat een scheve rug of versleten nek een graag besproken onderwerp is.

Hoewel het in de volksmond vaak zo genoemd wordt, begrijpt u dat een scheve rug of een versleten nek nooit 'zomaar' zal ontstaan. Binnen de chiropractie noemen wij deze aandoeningen bv. scoliose, hernia, ischias of artrose. Chiropractoren zoeken voor alle lichamelijke klachten een oorzaak, welke immers de aanleiding is die de pijn van een scheve rug of versleten nek veroorzaakt.

Behandeling van scheve rug en versleten nek door chiropractie

De chiropractor zoekt naar de oorzaak van de klachten in de rug of nek en maakt hierbij gebruik van bv. een iDXA Total Bodyscan, of röntgenfoto's uit het ziekenhuis en testen die tijdens het eerste bezoek aan ons centrum worden gedaan.

Door druk op het gewricht te brengen wordt er meer bewegingsvrijheid gecreëerd en kan de patiënt minder pijn ervaren. De chiropractor van het Chiropractisch Centrum zal ook rugoefeningen en nekoefeningen adviseren om stabiliteit te creëren zodat de patiënt langere tijd pijnvrij is. Lees hier meer over onze rugspecialisten >


vrijdag van 16.00 – 16.30 uur zonder afspraak en alle andere dagen en tijden op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur