Onze rugspecialisten helpen u bij rugklachten.

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van lage rugpijn, hernia, ischias, lumbago en uitstralingspijn naar bil of been. Bij ons kunt u rekenen op een professionele en persoonlijke aanpak van uw rugpijn klachten. Wij herkennen problemen snel en zijn in staat een juiste diagnose te stellen en u de juiste behandeling te geven. Daar zit onze ervaring en onze kracht. Daarbij bieden wij een luisterend oor en begrip voor de situatie van de patient.

Wat kan een rugspecialist voor u betekenen?

Veel mensen hebben last van rugpijn. 80% van de bevolking ervaart minimaal eenmaal in zijn/haar leven klachten van de wervelkolom. Dit kunnen klachten zijn die te maken hebben met de lage rug zoals ischias en hernia, maar ook met de nek zoals hoofdpijn, schouder- en armpijn. Onze rugspecialisten bieden gespecialiseerde behandelingen aan voor mensen met wervelkolomgerelateerde klachten.

Hoe ziet een behandeling van een rugspecialist eruit?

Allereerst is het belangrijk om, tijdens een intake, de medische geschiedenis van de patient te bespreken. De rugspecialist zal dan diverse vragen stellen die betrekking hebben op de klacht. Indien de rugspecialist dit nodig acht, zal hij een iDXA scan inplannen of rontgenfoto's in het ziekenhuis opvragen. Hiermee, en met diverse neurologische, chiropractische en orthope-dische testen, kan er een diagnose gesteld worden.

De rugspecialist zal dan het behandelplan opstellen. Een eerst stap is gezet en de behandelingen kunnen van start gaan. Aanvankelijk zal de rugspecialist de patient adviseren regelmatig terug te komen voor behandelingen om zo een stabiele situatie te creeren zodat de patient minder pijn ervaart. Zodra de patient minder pijn ervaart worden de pauzes tussen de behandelingen groter en streeft de rugspecialist naar controlebehandelingen. Dit betekent dat de patient minder frequent voor behandelingen komt, maar indien er afwijkingen zijn aan de wervelkolom, deze snel verholpen kunnen worden.

U hoeft er niet mee te leven?

Mensen die bij ons komen zijn vaak verbaasd over de resultaten die er nog te behalen zijn. Verbetering van de leefkwaliteit is altijd de insteek. Leg u niet neer bij uw rugpijn, maar laten we samen werken aan een leven zonder rugpijn.
Maak een afspraak met een van onze rugspecialisten.

Lees hier meer over de behandelingen van een rugspecialist

Afpraak maken met rugspecialist