Tips voor thuiswerkers

Tips voor thuiswerkers

Onze chiropractoren merken dat thuiswerken zorgt voor meer rug- en nekklachten. Natuurlijk is het niet ideaal, maar u kunt wel zelf iets doen om uw thuiskantoor zo goed mogelijk in te richten en klachten te voorkomen. Blijft u echter klachten houden, neem dan eens de tijd om een afspraak te maken voor ons gratis inloopspreekuur. U krijgt dan een korte check van uw wervelkolom en onze chiropractor zal u vertellen wat chiropractie voor u betekenen kan.

 10 tips van onze chiropractoren om gezond thuis te werken;

→ Doe regelmatig oefeningen. De oefeningen 2,3,4,6 en 9 van onze eigen oefeningenfolder nek en bovenrug zijn goede oefeningen voor mensen die bureauwerkzaamheden doen Kijk hier voor de oefeningen

→ Sta elke 30 minuten even op en kom in beweging. Dit hoeft maar een paar minuten te zijn. Het menselijk lichaam heeft beweging nodig. Goed voor lichaam en geest.

→ Zorg dat je een goede bureauopstelling hebt. Vraag uw werkgever te investeren in een goede stoel en tafel (of om uw bureau en kantoorstoel naar huis te vervoeren).

→ Werk, bij voorkeur, met een laptop in plaats van met een pc. Zorg dan dat het beeldscherm recht voor je staat (niet schuin) en het midden van het scherm op kinhoogte.

→ Maak er een gewoonte van om tijdens de lunchpauze en na het werk een blokje om te gaan. Dit hoeft niet lang te zijn, 20 minuten is prima. Het gaat erom dat u regelmatig beweegt.

→ Zorg elke dag voor een kan water als u start met uw werk en zorg dat deze aan het einde van de dag leeg is. Beperk koffie tot maximaal 2 koppen per dag.

→ Zorg altijd voor goede ventilatie op de werkplek. Zet het raam op een kier. Het brein gebruikt 25% van alle zuurstof die onze longen opnemen. Een goede zuurstofvoorziening is van groot belang om goed te kunnen functioneren. Op deze manier voorkom je ook vermoeidheidsverschijnselen.

→ Spreek minimaal eenmaal per 2 weken af om met een collega te gaan wandelen/sporten. Het werkcontact en sociale contact is zeer belangrijk voor het verwerken en omgaan met spanning.

→ Hou je aan de normale kantoor/werktijden. Thuiswerkers gaan vaak te lang door. Voorkom langdurig overwerken, dit leidt tot spanning en dat kan weer rug- of nekklachten veroorzaken.

→ Eet gezond, zorg dat je tijd neemt voor een gezonde lunch (salade). Probeer om snacken te voorkomen en om een vast aantal eetmomenten per dag aan te houden.

Blijft u last houden van rug-, en nekklachten (hoofdpijn, schouderklachten etc.) laat dit dan een keer door een van onze 11 chiropractoren checken.

Maak een afspraak voor het gratis inloopspreekuur

 

Terug