Onderhoud

Onderhoud

Vaak horen wij van onze patiënten:
”Waarom moet ik terugkomen als ik me goed voel?”
Dat begrijpen we, hieronder leggen we u uit waarom dit toch heel belangrijk is:

De chiropractische behandeling bestaat uit 3 fasen:
- de correctie fase: u bent bij ons gekomen met een (pijn)klacht. Frequente behandelingen zorgen ervoor dat uw klacht afneemt.

- de stabiliserende fase: hierin werkt uw chiropractor aan het optimale herstel zodat u de dagelijkse activiteiten weer volledig op kunt pakken.

- de onderhoudsfase: u bent inmiddels klachtenvrij. In deze fase voorkomt uw chiropractor dat u onnodig weer terugvalt in uw klacht.

We zien helaas dat patiënten soms te lang wachten met het maken van een onderhoudsafspraak. Gevolg; de klacht is weer terug of een nieuwe klacht heeft zich inmiddels aangediend die voorkomen had kunnen worden door een controle-behandeling. Een kleine afwijking in uw wervelkolom zult u niet direct voelen. Als de pijn er is dan is die kleine afwijking inmiddels dusdanig verergerd dat meerdere behandelingen weer nodig zijn om u klachtenvrij te krijgen. En dan zitten we weer in de eerste corrigerende fase. Dit willen wij natuurlijk voorkomen. Uw chiropractor had immers die kleine afwijking al tijdens de controle opgespoord en erger kunnen voorkomen.

De tijd tussen de onderhoudsbehandelingen kunt u samen met uw chiropractor bespreken. Uw klacht, werkzaamheden, uw conditie en leeftijd spelen namelijk een belangrijke rol in de frequentie van onderhoud.

Dus ons advies: boek een onderhoudsafspraak, ook als u zich goed voelt! 

Terug