Blog Chiropractie studente Merle

Blog Chiropractie studente Merle

Mijn verhuizing naar Engeland

Met de auto vol met koffers en dozen zijn we dan eindelijk op weg. Óp naar Bournemouth om chiropractie te gaan studeren en in de voetsporen van mijn vader, Arie van Beest D.C., te treden. Een heel dubbel gevoel natuurlijk want ik verhuis naar een ander land en zal dus mijn vrienden en familie moeten missen maar ik mag wel een prachtige studie gaan doen. Na een reis van meer dan 7 uur komen we aan bij mijn woning, die ik samen met 5 andere, Britse chiropractie studenten ga delen. Het hele weekend hebben wij, mijn ouders en ik, de tijd gehad om mijn kamer in te richten en Bournemouth een beetje te verkennen voordat het dan echt tijd is om ze gedag te zeggen. Na hier en daar een traantje gelaten te hebben heb ik mijn ouders uitgezwaaid en is mijn avontuur hier in Engeland toch echt begonnen!

Door Covid-19 is mijn introweek (Hier noemen ze het “Freshers Week”) helaas afgezegd, maar dat mag de pret niet drukken. Al snel hebben we met de andere Nederlandse 

eerstejaars studenten een groepje gevormd en verkennen we, bijna elke dag, het strand van Bournemouth. Zo fijn want het ligt maar op tien minuten loopafstand van mijn huis. Er is een aantal (online) activiteiten door de Universiteit geregeld zoals de online pubquiz. Op deze manier leren we toch wat andere eerstejaars studenten kennen en is het ijs snel gebroken.

Uiteindelijk begint dan ook het echte werk, de lessen! We mogen één keer per week, 2 uur lang fysiek naar school (natuurlijk geheel coronaproof met mondkapjes op en een temperatuurcheck bij binnenkomst). Voor de rest zijn al onze lessen online. Op maandag beginnen we met de eerste les: Foundations of Chiropractic. In deze les leren we over de wervelkolom en de rest van het skelet. Wat het leuke aan deze les is, is dat wat we op maandag in onze online les theorie leren en we deze theorie op woensdag in onze fysieke les meteen kunnen toepassen!

Ook kan ik hier mijn klasgenoten wat beter leren kennen in plaats van ze alleen op een beeldscherm te zien dus de woensdag is zeker mijn favoriete dag van de week.

Kortom, een hele leuke en spannende eerste maand hier in Engeland!

Terug