Blog Chiropractie studente Merle

Blog Chiropractie studente Merle

Merle studeert sinds kort Chiropractie in Engeland en houdt ons op de hoogte van haar avonturen daar.

November 2020 - De eerste twee maanden van universiteit zitten er ondertussen op. In die tijd heb ik gelukkig al goed mijn draai kunnen vinden. In de ochtend maak ik vaak een strandwandeling of ga ik een stukje hardlopen en in de middag heb ik mijn colleges en werk ik aan school. Verder ga ik in de avonden en weekenden vaak gezellig wat drinken met mijn vrienden of gaan we ergens in de buurt een hapje eten.

Ook met de studie zelf gaat het eigenlijk best wel goed. Elke week leer ik meer en meer over de anatomie van de mens, maar ook gaan we met verschillende lessen op professionalisme in. Hier leren we over de omgang met patienten in de praktijk. Het is dan ook heel leuk om terug te blikken op al die keren dat ik met mijn ouders in de praktijk was en alles wat er daar gebeurde terug te zien in mijn lessen; voor én achter de schermen.

Half oktober kwam dan ook mijn eerste beproeving als chiropractor in spe. We hadden namelijk een “Skills check”. Dit is eigenlijk een soort van diagnostische toets voor het praktijk examen wat we hebben in december. We moesten in twee minuten 6 verschillende onderdelen van het skelet kunnen palperen en aanwijzen en we werden ook beoordeeld op onze omgang met de patient. Gelukkig had ik onder het toeziend oog van papa, op mama's rug kunnen oefenen. Een kleine week later kregen we de resultaten en gelukkig heb ik de skills check gehaald!

Helaas sluit deze maand met iets slechter nieuws, het aantal corona besmettingen in Engeland stijgen flink. Ze stijgen zo hard dat we vanaf begin november in lockdown zijn. Ik ga proberen positief te blijven en het beste er van te maken, anders zou het ook maar saai worden ;)

------------------------------------------------------------------------------

September 2020 - Mijn verhuizing naar Engeland

Met de auto vol met koffers en dozen zijn we dan eindelijk op weg. Óp naar Bournemouth om chiropractie te gaan studeren en in de voetsporen van mijn vader, Arie van Beest D.C., te treden. Een heel dubbel gevoel natuurlijk want ik verhuis naar een ander land en zal dus mijn vrienden en familie moeten missen maar ik mag wel een prachtige studie gaan doen. Na een reis van meer dan 7 uur komen we aan bij mijn woning, die ik samen met 5 andere, Britse chiropractie studenten ga delen. Het hele weekend hebben wij, mijn ouders en ik, de tijd gehad om mijn kamer in te richten en Bournemouth een beetje te verkennen voordat het dan echt tijd is om ze gedag te zeggen. Na hier en daar een traantje gelaten te hebben heb ik mijn ouders uitgezwaaid en is mijn avontuur hier in Engeland toch echt begonnen!

Door Covid-19 is mijn introweek (Hier noemen ze het “Freshers Week”) helaas afgezegd, maar dat mag de pret niet drukken. Al snel hebben we met de andere Nederlandse 

eerstejaars studenten een groepje gevormd en verkennen we, bijna elke dag, het strand van Bournemouth. Zo fijn want het ligt maar op tien minuten loopafstand van mijn huis. Er is een aantal (online) activiteiten door de Universiteit geregeld zoals de online pubquiz. Op deze manier leren we toch wat andere eerstejaars studenten kennen en is het ijs snel gebroken.

Uiteindelijk begint dan ook het echte werk, de lessen! We mogen één keer per week, 2 uur lang fysiek naar school (natuurlijk geheel coronaproof met mondkapjes op en een temperatuurcheck bij binnenkomst). Voor de rest zijn al onze lessen online. Op maandag beginnen we met de eerste les: Foundations of Chiropractic. In deze les leren we over de wervelkolom en de rest van het skelet. Wat het leuke aan deze les is, is dat wat we op maandag in onze online les theorie leren en we deze theorie op woensdag in onze fysieke les meteen kunnen toepassen!

Ook kan ik hier mijn klasgenoten wat beter leren kennen in plaats van ze alleen op een beeldscherm te zien dus de woensdag is zeker mijn favoriete dag van de week.

Kortom, een hele leuke en spannende eerste maand hier in Engeland!

Terug