Drink water! Het is super belangrijk.

Winter ! Het is koud en grijs buiten, maar dat is geen reden voor u om het drinken van water te vergeten, vooral niet als u ziek bent. Het is een van de belangrijkste elementen van het leven. Het lichaam bestaat tussen de 60-70% uit water. Echter, veel van dit water verdwijnt ook weer als we zweten, ademen of naar het toilet gaan. We moeten daarom blijven drinken om het lichaam gezond te houden.

Hoeveel water drinken per dag is goed voor u ?

Volgens J.M. Lecerd, een voedingsdeskundige verbonden aan het Pasteur Institute in Lille,  heeft ons lichaam 1,5 liter vloeistof nodig per dag. Om te beginnen moeten we 1 liter water en andere vloeistoffen per dag drinken zoals thee en vers vruchtensap, zegt deze specialist. En dan krijgen we natuurlijk ook nog extra vloeistof binnen via het eten van bepaald voedsel zoals fruit en groenten.

Wanneer moet ik drinken ?

Er is geen specifieke en perfecte tijd om water te drinken, maar om goed gehydrateerd te blijven, dient u vaak en regelmatig te drinken. Het is erg belangrijk dat u niet wacht totdat u dorst heeft, dan bent u al uitgedroogd. De hoeveelheid water die u tot u neemt is natuurlijk ook seizoensafhankelijk. Als het warm is wordt aangeraden om een halve tot een hele liter meer dan normaal te drinken, net als wanneer u sport. Vergeet echter niet om in de winter ook voldoende te drinken, dat wordt nog wel eens vergeten. Net als dat we er niet aan denken dat ons lichaam erg uitdroogt als we ziek zijn. In het geval van koorts of diaree heeft het lichaam nog meer water nodig. Vooral kinderen en ouderen.

Waarom is het zo belangrijk om te drinken?

Het drinken van water is essentieel om de balans binnen de cellen en de bloedcirculatie te behouden. Zonder water kan het lichaam niet optimaal functioneren. Ik wil u niet bang maken, maar de lijst van symptomen die ontstaan bij gebrek aan vloeistof voor het lichaam is lang. Kramp, sprains, cystes en constipatie bijvoorbeeld. En dan nog extreme droogte van de huid en dus vroegtijdige veroudering.

Tip

Vul in de ochtend een kan met water met de hoeveelheid die u wilt gaan drinken. Deze kan moet dus leeg! U kunt het water wat gezelliger maken door er wat stukjes fruit aan toe te voegen. Citroen, sinaasappel, een paar framboosjes en een takje munt laten het al heel wat mooier uitzien.

Smakelijk!