Wat zijn de geheime tips voor een top smoothie?


1.vers fruit! vers fruit heeft niet alleen veel meer smaak maar is ook een stuk gezonder. Kant-en-klaar ingevroren fruit bevat namelijk minder vitamine C.
2.ijs komt laatst. Als je ijs gebruikt in je smoothie zorg dan dat je het pas later toevoegt om een waterige smoothie te voorkomen.
3.freeze your fruit. Bevroren fruit zorgt voor een dikkere smoothie en houdt je smoothie langer koud. Zorg er wel voor dat je zelf je fruit invriest, bevroren fruit van de supermarkt heeft vaak al veel van zijn voedingstoffen en smaak verloren.
4.vloeistoffen gaan voor.
Misschien vanzelfsprekend maar het wordt nog wel eens vergeten, door de vloeistof eerst toe te voegen is het makkelijker voor de blender en voorkom je dat ingrediënten vast blijven zitten.
5.go green! Groene smoothies kennen veel voordelen, ze zijn vaak erg gezond, leuk om mee te experimenteren en ze helpen tegen bepaalde klachten als acne en migraine. Groene smoothies zijn ook goede manier om groente-tegenstanders (lees: kinderen) toch wat groen te laten proeven.

Recept:

Rood Fruit Smoothie

Ingrediënten:
- 1 bevroren banaan in plakjes gesneden
- 2 kopjes rood fruit naar keuze (aardbei, kersen of frambozen)
- 1 kopje melk (mag ook amandel- of rijstmelk zijn)
- half kopje vanille yoghurt
- half kopje vers geperst sinaasappelsap
- 2 tot 3 eetlepels honing

Bereidingswijze:

Doe de ingrediënten in de blender (vloeistoffen eerst) en mix alles goed. Voeg naar wens nog een beetje water toe om de smoothie te verdunnen.

Natuurlijk kunt u zelf variëren met diverse soorten fruit, yoghurt, melk en groentes.
Ook erg leuk om samen met kinderen te doen.

Smakelijk!