Melanzane alla parmigiana

Gezond, vegetarische én glutenvrij

4 pers, bereiden 45 min, wachten 30 min

Ingrediënten
• 190 ml olijfolie
• 2 tl suiker
• 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
• 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken
• 1 ui, gesnipperd
• 4 aubergines
• 3 tenen knoflook, fijngesneden
• 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

Bereiden
1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.

2. Verhit ondertussen 3 el olie en fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de tomaat toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken. Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier.

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine in delen telkens in ca. 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

4. Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en leg er een paar plakken mozzarella op. Scheur wat blaadjes basilicum in stukken en strooi erover. Herhaal tot alles op is. Bak 30 min.
In de oven. Serveer met ciabattabrood of wellicht nog een frisse salade.