Vis met kruidenkorsje en gegrilde groenten

Januari staat bij veel mensen in het teken van gezond eten en misschien een paar onsjes afvallen. Dit recept is uit de keuken van de familie van Beest. We weten dat het niet moeilijk te maken is en zeer voedzaam. Probeer het dus gerust en natuurlijk willen we graag weten hoe het gesmaakt heeft.

Vis met kruidenkorstje

 175 gram witte vis per persoon (Kabeljauw van de visboer is prima)
 Diverse verse (!) kruiden die u lekker vindt (wij gebruiken munt, koriander, basilicum, thijm, Italiaanse kruiden)
 Mosterd van een goed merk
 Pijnboompitten (optioneel)
 Olijfolie
 Verse knoflook
 Peper en zout

Leg de vis in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Wrijf de vis in met een beetje olijfolie en verse knoflook. Hak alle kruiden in de keukenmachine samen met de mosterd, pijnboompitten, olijfolie en verse knoflook tot een soort van pasta. Het smeuige goedje verdeelt u over de vis et voila. Nog ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Graden en u eet heel gezond en lekker.

Gegrilde groenten


In dit gerecht is o.a. zoete aardappel verwerkt. Deze krijgt u bij bijna elke supermarkt of bij een goede groenteboer. Zoete aardappel is een gezonde vervanger voor de " gewone aardappel ". In tegenstelling tot wat de naam doet denken, is het alleen maar verre familie van de gewone aardappel. Zoete aardappels bevatten heel veel vezels, vitamines, uitmuntende voedingsstoffen én anti-oxidanten. Dóen dus die zoete aardappel!

 1 zoete aardappel per persoon
 1 pastinaak per persoon
 1 rode ui per persoon
 1 rode paprika per persoon

(Als u bv. niet van pastinaak houdt, dan vervangt u dit door bv. courgette of wortel, let er dan wel op dat de wortel even voorgekookt dient te worden).

Snijd alle groenten in grove stukken (zorg dat ze ongeveer even groot zijn) en kruid met peper, zout, verse knoflook en olijfolie. Zet dit ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Graden. Eventueel kunt u  nog wat verse gember toevoegen. Het laatste aantal minuten kan de gril ook nog even aangezet worden voor een krokant korstje.

Smakelijk!