Wanneer ga je naar de diëtist?


Het antwoord is heel simpel: bij alle vragen over voeding kan de diëtist je helpen. Wil je bijvoorbeeld gezond eten tijdens de zwangerschap? Een goede voeding voor je opgroeiende kind? Advies bij het samenstellen van een sportvoeding of weten hoe je botontkalking kunt voorkomen? De diëtist weet het! Soms vraagt de gezondheid om een aanpassing van de voeding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diabetes (suikerziekte), een te hoog cholesterolgehalte, maag- en/of darmproblemen, kanker, longziekten, voedselallergie of wanneer het gewicht te hoog of juist te laag is. Ook dan zijn de diëtisten van Diëtheek dè deskundigen bij uitstek die jou hierbij kunnen helpen.

Wat kun je verwachten?
Een behandeling bij de diëtist is altijd maatwerk. Om een persoonlijk behandelplan op te stellen zal de diëtist tijdens het eerste gesprek dan ook veel vragen aan je stellen. Dit zijn onder andere vragen over je algehele gezondheid en je specifieke klachten. Ook je voedings- en leefgewoonten, je verwachtingen en vooral je wensen kun je met ons bespreken. Ook kunnen er metingen worden verricht, zoals een meting van de lichaamssamenstelling of een meting van de stofwisselingssnelheid.
Daarna maakt de diëtist, samen met jou, een plan van aanpak en stelt een persoonlijk voedingsadvies voor je samen, aangevuld met tips en ideeën, om tot jouw persoonlijk voedingspatroon te komen. In de volgende consulten helpt de diëtist je om je eetgewoonten blijvend te veranderen, door je te adviseren en vooral te motiveren. Je krijgt ook informatie mee naar huis, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen. Soms kiezen mensen er voor om op een verantwoorde manier snel (5 tot 10 kg per maand) en blijvend gewicht te verliezen. Dit kan ook bij Diëtheek met een medisch eiwitdieet! De diëtist kan je hierover alles vertellen.

Wat zijn de kosten?
Dieet- en voedingsadvies door een diëtist wordt vergoed door de verzekering. In de basisverzekering is voor iedereen 3 uur dieetadvisering opgenomen. Mocht dit niet voldoende blijken, dan wordt er vanuit diverse aanvullende pakketten extra dieetadvisering vergoed. Dieetadvisering voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of COPD wordt meestal vergoed via de ketenzorg. Dit betekent dat de consulten volledig worden vergoed en dat de vergoeding niet ten koste gaat van het eigen risico. Je huisarts en de diëtist weten of dit ook voor jou geldt.

Afspraak maken?
De spreekuren van Diëtheek in het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek vinden plaats op maandagochtend en op donderdagmiddag. Voor het maken van een afspraak met Johan Bruijnen (diëtist en praktijkhouder) of Patricia Ouwens (diëtist) van Diëtheek Heerlen kun je contact opnemen met klantencontact van Diëtheek via telefoonnummer 088-4253600.

Op onze website www.dietheek.nl vind je meer informatie over onder andere voeding, de vergoedingen en de verschillende spreekuurlocaties. 
Voor meer informatie kun je ook mailen naar heerlen@dietheek.nl.
Wil je ons volgen? Like dan onze facebookpagina: Diëtheek Maastricht en Heuvelland & Diëtheek Heerlen!

Een folder over Diëtheek Heerlen kunt u aan de receptie krijgen.