- vervolg verhaal chiropractor Haywood -

Wat wij chiropractoren vaak horen is: “Ik boog alleen voorover om mijn schoenveters te strikken en toen ging ik plotseling door m’n rug”. Of iemand anders zou kunnen zeggen: “Ik deed eigenlijk niets. Ik reed in mijn auto en keek alleen maar rond om zeker te weten dat ik kon afslaan en nu kan ik mijn nek niet meer bewegen”. Interessant om te weten is; wat gebeurde er de dag daarvoor met uw rug, toen u nog helemaal geen pijn had? U voelde zich gisteren heel goed en vandaag kunt u niet rechtop lopen! Met andere woorden; soms wanneer u zich gezond voelt, bent u het in feite toch niet!

Ik zal het u uitleggen; uw ruggenmerg is een directe verlenging van uw hersenen. Uw ruggenmerg verbindt namelijk uw hersenen met de rest van uw lichaam via vele paren van ruggenmergzenuwen. Deze ruggenmergzenuwen vertakken zich en creëren een complex communicatienetwerk waardoor signalen van uw hersenen naar uw lichaam kunnen worden gestuurd en andersom. Een mechanisch probleem in de wervelkolom kan irritatie veroorzaken aan lokale spinale spieren, banden en gewrichten die op hun beurt de ruggenmergzenuwen kunnen irriteren en zo zenuwirritaties veroorzaken.

Zenuwirritaties op hun beurt kunnen een verstoring in uw zenuwstelsel veroorzaken. Signalen worden vertraagd doorgegeven aan uw hersenen of informatie wordt incorrect of op het verkeerde moment doorgegeven. Na verloop van tijd ontstaan problemen in de betreffende gebieden met als gevolg dat cellen, weefsels en organen niet meer naar behoren functioneren. Uiteindelijk kunnen milde symptomen evolueren in ernstige chronische ziektes en/of pijnklachten.

Mechanische problemen in de wervelkolom zijn vaak niet meteen zichtbaar. Het duurt even voordat zenuwirritaties en rugpijn zich uiten in fysieke klachten. Wat als u kon voorkomen dat u door uw rug ging? Zou u dat willen? Natuurlijk! Denkt u dan niet dat het beste moment om naar een chiropractor te gaan is wanneer u zich goed voelt, dus vóórdat u last heeft? Ik weet dat het in eerste instantie vreemd lijkt, maar wanneer u begrijpt hoe een probleem begint, ziet u dat het heel logisch is om proactief te denken op dit punt.

Een screening van uw wervelkolom, uitgevoerd door uw chiropractor, is een extra en belangrijke stap om uw gezondheid en algemene welbevinden op lange termijn te behouden. Preventie is de beste strategie. Deze screening door uw chiropractor is de beste manier om onderliggende problemen in uw wervelkolom en zenuwstelsel op te sporen. De chiropractische behandeling heft vervolgens de zenuwblokkades op en zorgt er op die manier voor dat uw lichaam effectief en optimaal functioneert zodat u zich gezond en fit blijft voelen.

De gratis rug- en nekananluse tijdens het inloopspreekuur voor nieuwe patienten is een uitgelezen mogelijkheid om de wervelkolom te laten checken. Elke vrijdag van 16.00 - 16.30 of volgens afspraak. 

Craig Haywood DC

.