Slijtage nek?

Slijtage kan in veel gewrichten voorkomen zoals slijtage nek, slijtage rug, slijtage knie of slijtage heup. Deze slijtage wordt ook wel Artrose genoemd.

Natuurlijke verouderingsproces

Slijtage is een oorzaak van het natuurlijke verouderingsproces. Mensen die hier aan lijden krijgen vaak te horen dat ze ermee moeten leren leven. Dit is niet altijd waar. Aan de slijtage of artrose zelf kan de chiropractor weinig doen, maar door chiropractische behandelingen kan de pijn verminderen en de bewegingsvrijheid verbeteren in de nek, rug, knie of heup.

Oorzaken artrose nek

Door artrose in de nek wordt de kwaliteit van het kraakbeen bij de botten en de gewrichten in de nek minder goed. Een zeer kenmerkend symptoom bij artrose in de nek is de pijn. Bewegen van de nek geeft direct pijn in de nek. Deze pijn wordt erger bij zwaar en/of verkeerd tillen. Ook verkeerd slapen kan voor meer pijn zorgen.

Nekartrose ontstaat door het verminderen van kraakbeen in de wervelkolom van de nek. De gewrichten in de nek worden aangetast. Daardoor ontstaan er veranderingen in het nekgewricht. Er kunnen benige uitsteeksels ontstaan aan de randen van de gewrichtjes. Deze benige uitsteeksels drukken op de zenuwen en dat doet pijn.


Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur