Pijn tijdens zwangerschap


In 2008 ben ik bevallen van een gezonde zoon. Helaas had ik tijdens deze zwangerschap erg veel last van mijn rug en onderrug, met uitstraling naar mijn benen toe. De mensendieck therapie die ik daarvoor volgde deed veel goed voor mijn houding, maar helaas niets tegen de pijn. Enige tijd na de bevalling heb ik de tip gekregen om de chiropractor eens te raadplegen. Het bleek dat ik last had (gehad?) van bekkeninstabiliteit. Na enkele behandelingen was ik gelukkig (en eindelijk) verlost van mijn rugpijn.

Nu 4 jaar later ben ik opnieuw bevallen, maar nu van 2 heerlijke meiden. Aangezien ik, tijdens de zwangerschap, niet weer met vreselijke rugpijn rond wilde lopen, ervan uitgaande dat het met een tweeling nog even iets zwaarder zou zijn, heb ik dit meteen met mijn chiropractor besproken. Het krijgen van behandelingen door een chiropractor bleek absoluut geen probleem te zijn. In het begin ben ik maandelijks onder behandeling geweest en naar het einde toe werden de behandelingen steeds frequenter. En ik kan zeggen dat ik tijdens de gehele zwangerschap weinig tot geen last heb gehad van mijn rug en/ of bekken.

Ik heb mijn zusje bij de eerste tekenen van rugpijn dan ook direct chiropractie aangeraden. En ook zij heeft hier veel baat bij gehad!

Maike Nina Hubner - Roermond