Help - rugpijn!

Help - rugpijn!

Eindelijk vakantie! Koffers tillen, stress, minder beweging door lang in de auto of het vliegtuig zitten en opeens heeft u pijn. En dat net tijdens uw welverdiende vakantie. Er zijn tientallen oorzaken te bedenken waarom mensen meer rug- of nekpijn hebben of krijgen tijdens vrije momenten. Weekend hoofdpijn, vakantie hoofdpijn hoe u het ook noemen wilt. Maakt het wat uit welke naam het beestje krijgt? U heeft pijn en u wilt er het liefst nu vanaf. Ik wil niet degene zijn die u het slechte nieuws brengt, maar toch. A la minute verlost worden van lage rugpijn of nekpijn is bijna onmogelijk. Veel Nederlanders grijpen naar medicatie en denken dat dit de oplossing voor het probleem is. Mooi niet. Een tijdelijke verdoving is het wel. Maar pakt u de oorzaak ermee aan? En weet uw lichaam nog wel wat de (pijn)grens is. Pijn heeft namelijk een functie. Pijn beschermt ons lichaam door signalen af te geven wanneer er ergens in ons lichaam iets mis gaat. Hiermee beschermt pijn ons dus tegen het lopen van risico's en het beschadigen van het lichaam.

Wij moeten gaan begrijpen dat het behandelen van oorzaken beter is dan het behandelen van symptomen van rugpijn, ischias, hernia of nekklachten. Niet voor niets gebruiken onze chiropractoren in de praktijk vaak de volgende metafoor; Als het brandalarm gaat dan zet u niet alleen het alarm uit, u gaat ook op onderzoek uit waar de brandhaard zich bevindt. Dus ook hier wordt gezocht naar waar de oorzaak zich bevindt. Daarom vult de patiënt een zeer uitgebreide vragenlijst in bij het eerste bezoek aan ons centrum. Onze chiropractoren verdiepen zich in uw medische geschiedenis maar ook in uw leefpatroon. Essentieel voor het slagen van de behandeling is verder ook de inbreng van de patiënt. U hoeft niet te “geloven“ in de in onze behandel-methode. Meten is weten en zien is geloven.

Tot slot raden wij u aan om in een acute fase van pijn een ijskompres te gebruiken, nooit warmte! En vermijd zitten zoveel mogelijk. Als u dit allemaal tot u door laat dringen en u begrijpt waarom de oorzaak aangepakt moet worden in plaats van het behandelen van symptomen, dan hebben wij ons doel bereikt. Geniet u nu maar van uw welverdiende vakantie!

Christianne Vogt, Algemeen Manager

Terug