Geen pijn meer

Geen pijn meer

Een huis bouwen kost tijd en energie. Een taart bakken neemt tijd en energie in beslag. Vele dingen die we ondernemen vergen inzet en verdienen uw volledige aandacht om een zo'n goed mogelijk resultaat te bereiken. Waarom lijkt het dan alsof dit soms met onze gezondheid anders is? We merken dat de nieuwe tijd mensen ook nieuwe inzichten geeft. Gezondheid moet maakbaar zijn. Eigenlijk willen we onze gezondheid als het ware "inkopen" zodat we alles zelf in de hand hebben. Sneller, beter en meer. U heeft uw gezondheid voor een groot deel in eigen hand. Want u kunt een grote invloed uitoefenen op het verloop ervan door bijvoorbeeld gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg te slapen.

Als het dan toch niet zo voorspoedig gaat als we gehoopt hadden, dan beginnen we ons zorgen te maken. Hoe kom ik nou toch zo snel en zo effectief mogelijk van dit ongemak af? We bellen Jan en alleman en vaak is diegene die de eerste plek heeft ook de eerste waar we een afspraak maken. Heeft u zich echter wel voldoende verdiept in de beste aanbieder voor uw klacht? Er zijn zoveel aanbieders dat door de vele bomen het bos vaak niet meer te zien is.

Komt u dan uiteindelijk bij de chiropractor terecht dan geven wij u in onze praktijk veel informatie over het verloop van de behandeling. Waar komt de pijn vandaan? Wat kan de reactie van het lichaam op een behandeling zijn? Wat doet u als u geen pijn meer voelt maar ook wat doet u als u juist heel veel pijn voelt? Allemaal zaken die ons na aan het hart liggen, want gezondheidszorg is geen eenheidsworst. Bij het Chiropractisch Centrum kijken we naar de mens als individu. In onze praktijken krijgt iedere patiënt een behandelplan op maat. Geen kant-en-klare programma's. Iedereen is anders en iedereen verdient een eigen plan van aanpak.

En dan volgt het eerste onderzoek, de intake, misschien een scan en de eerste behandeling. Velen gingen u voor en velen hebben er baat bij. Niet zelden komen wij echter mensen tegen die na een beperkt aantal behandelingen afhaken. Omdat het niet helpt of juist omdat de klachten over zijn. In beide gevallen is dit voor uw chiropractor weleens frustrerend. Want het is heel goed mogelijk dat we enige tijd nodig hebben om het lichaam in de oude, oorspronkelijke, staat te herstellen. Echter we hebben daarna ook nog tijd nodig om die situatie vast te houden.

Stelt u zich eens voor dat u een beugel zou hebben. Nadat alle vooronderzoeken zijn afgerond komt het moment dat het staal uw mond overneemt. Al snel krijgt de patiënt resultaat. De tanden gaan rechter staan en het oogt al heel mooi. U bent tevreden en wilt natuurlijk zo snel mogelijk verlost zijn van die vervelende beugel. Velen vergeten echter dat het meest belangrijke dan nog moet komen: de stabilisatie. Zou je de beugel uitnemen op het moment dat het allemaal mooi oogt, dan zijn de tanden op redelijk korte termijn weer terug in de oorspronkelijke stand.

Zo ongeveer gaat het eigenlijk ook met uw wervelkolom. Uw chiropractor zal proberen uw wervelkolom in optimale stand te brengen zodat u de meest mogelijke bewegingsvrijheid zult krijgen. Aanvankelijk zult u 1 à 2 keer per week behandeld worden om de klacht zo goed mogelijk te verhelpen. Daarna volgt de stabiliseringsperiode. Nu is het belangrijk dat er behandelingen plaatsvinden op frequente basis, maar wel met een grotere interval. Zo bereikt de chiropractor het beste resultaat. Uiteindelijk komt u bij de chiropractor voor onderhoudsbehandelingen zodat de situatie stabiel kan blijven. En u geen pijn meer krijgt in de toekomst.

Weet u nog dat we u in de bovenstaande tekst over de beugel vertelden? Tanden hebben een aanzienlijke tijd nodig om te stabiliseren. Met uw wervelkolom is dat niet anders. Wijk daarom niet te snel af van het aangeraden behandelplan, ook als u zich goed voelt. Uw rug/nek heeft tijd nodig om te stabiliseren zodat uw klacht niet snel terugkomt. En vergeet niet dat uw chiropractor er verstand van heeft. Hij heeft er tenslotte 6 jaar voor gestudeerd. U mag vertrouwen op ons eerlijke oordeel en een op maat gemaakt behandelplan.

Ook als het geen pijn meer doet.

www.rugcentrum.nl of neem contact met ons op

Terug