Oefeningen voor Nekklachten

Wij adviseren om bij nekklachten zoveel mogelijk normaal te blijven bewegen, waarbij u probeert om de pijn te vermijden. Vermijd langdurig staan en probeer uw houding elk half uur te veranderen. Er zijn ook oefeningen die u kunnen helpen om sneller van de pijn af te komen. Voer de oefening geconcentreerd uit. De oefeningen mogen geeen pijn of klachten oproepen.

Vijf oefeningen

  1. Trek uw kin iets in en draai uw hoofd rustig afwisselend naar links en naar rechts. Draai het hoofd zover als het gaat, zonder dat het pijn doet. Doe dit 5 keer naar elke zijde.
  2. Trek uw kin iets in en buig de nek naar links, het linker oor naar de linker schouder. Hierbij mag u de spieren rechts op spanning voelen komen. Let op: het mag geen pijn doen! Na 10 tellen rustig terug naar het midden, daarna kunt u hetzelfde doen naar rechts waarbij u de spieren links op spanning kunt voelen komen. Doe dit 3 keer naar elke zijde.
  3. Trek uw kin iets in en draai met uw hoofd rustig één rondje rechtsom en daarna linksom. Doe dit maximaal 5 keer en altijd om en om. Let op: indien u hierbij duizelig wordt moet u stoppen.
  4. Plaats uw handen in de nek met de vingers in elkaar. Beweeg de ellebogen zoveel mogelijk naar elkaar toe. Beweeg ze daarna weer zover mogelijk naar buiten maar houd uw handen in de nek. Doe dit 5 keer in een rustig tempo.
  5. Maak u zelf zo lang mogelijk en strek uw armen zover mogelijk omhoog uit. Maak nu eerst uw ene arm nog iets langer en daarna uw andere arm. Let erop dat u niet naar links of rechts gaat hangen. Deze oefening kunt u 5 keer met elke arm om en om doen.

Nekklachten behandelen / De chiropractische behandeling

Met zijn specialistische kennis en vaardigheden onderzoekt de chiropractor de wervelkolom en het zenuwstelsel om onnatuurlijke bewegingen en blokkades te lokaliseren. Zo komt hij te weten wat de oorzaak van de afwijking is. Door chiropractische behandeling is pijn in de nek, schouder en arm meestal uitstekend te verhelpen.


Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur