Zoeken Menu

Botscan heup, pols, knie

De botscan (ook wel iDXA Total Bodyscan genoemd) moet niet verwisseld worden met een MRI scan. Een MRI scan wordt gemaakt om de weke delen van het lichaam te kunnen zien (bv. om een hernia te kunnen constateren).

De botscan bij het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek wordt genomen om een beeld te krijgen van de conditie van de wervelkolom. Dus waar zijn de afwijkingen in de wervelkolom die pijn veroorzaken. Niet alleen hierover krijgt uw chiropractor informatie, maar ook over de kwaliteit van de botten. Hoe sterk zijn de botten en is er aanleg voor osteoporose (botontkalking).

De botscan gaat wordt als volgt gemaakt:

  • Er worden 2 opnames gemaakt van de gehele wervelkolom.
    1. Een opname van de voorkant gezien.
    2. Een opname van de zijkant gezien.
  • Er wordt een totale opname van het lichaam gemaakt om de botkwaliteit van de patient te bepalen.
  • Ook volgt een analyse van de lichaamssamenstelling van het vetpercentage en het spierpercentage.

    idxa scan rugpijn chiropractie

Slijtage heup

Boven 60 jaar is de kans op slijtage van de heup vele malen groter. Slijtage van de heup wordt ook wel Cox Artrose genoemd. In dat geval is een botscan van de heup mogelijk. Bij het Chiropractisch Centrum wordt deze scan gratis toegevoegd van mensen boven de 60 jaar. U betaalt hier niets extra's voor.

Botscan heup

Van patiënten boven de 60 jaar wordt er ook standaard een botscan van de heup gemaakt. De uitslag hiervan is een goede indicatie of de patiënt aanleg heeft voor botontkalking. Ook wordt er van patiënten een botscan heup gemaakt als de uitslag van de scan over de botkwaliteit niet optimaal is (hiervoor zijn bepaalde waardes aan te houden).

Botscan pols en botscan knie

Indien de patiënt dit wenst kan er van elke lichaamsdeel en scan gemaakt worden zoals een botscan van de pols of een botscan van de knie.

Botscan sportblessures

Met het maken van een botscan bij een sportblessure kijken wij naar de lichaamssamenstelling per lichaamsdeel. Dus wij kunnen zien hoe de ontwikkeling van de spieren is en waar er eventueel meer getraind moet worden.

Botscan na ongeval

Na een ongeval is het erg belangrijk om het skelet te controleren of er eventuele botbreuken zijn en of de wervelkolom nadelig is beïnvloed. De iDXA Total Bodyscan kan de opnames maken en de chiropractor kan een analyse maken van eventuele beschadigingen.

Wacht niet te lang en laat de oorzaak door een chiropractor onderzoeken.  Eventueel kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op vrijdag van 16.00 – 16.30 uur zonder afspraak en alle andere dagen op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur