Een hele speciale dank je wel aan chiropractie

Ik kom al sinds maart 2008 in de praktijk van meneer Van Beest. Hier ben ik beland sinds ik steeds vaker en meer last kreeg van mijn nek en rug en de fysiotherapeut hier niet veel aan kon veranderen. Sindsdien kom ik om de 6 weken voor een behandeling. Ik werk al 3,5 jaar in de kinderopvang op een babygroep. Dit houdt voor mij in dat ik bewust te werk moet gaan en ervoor moet zorgen dat ik mijn rug niet teveel belast.

Op het werk zochten ze iemand die interesse had in de functie van ergocoach. Dit houd in dat ik een aanspreekpunt ben voor mijn collega’s en d.m.v cursussen mijn collega’s leer om op een juiste manier te werk gaan. Adviezen geven over hoe je dingen het beste kunt doen etc. Aangezien ik zelf veel last heb van mijn rug had ik natuurlijk wel interesse in deze functie. Zo doende ben ik naar de cursus gegaan en daar kreeg ik de opdracht om een presentatie te geven voor mijn collega’s.

Hoe kon ik dit het beste aanpakken en hoe kon ik het duidelijk overbrengen naar mijn collega’s? Ik heb meteen een e-mail gestuurd naar de praktijk met de vraag of zij misschien iets voor me konden betekenen. Aangezien in de wachtruimte en de behandelkamers altijd zo'n duidelijk film gedraaid word vroeg ik me af of ik deze misschien kon gebruiken voor mijn presentatie.

Al snel kreeg ik een behulpzame e-mail terug met de mededeling dat ik een dvd af kon halen en zelfs een aantal folders. Alles zou voor me klaargelegd worden en dan hoefde ik het alleen maar even te komen halen. Super toch!  Ik heb deze presentatie al uitgevoerd tijdens de cursus voor mijn mede cursisten en nu kan ik dus aan de slag met mijn naaste collega’s.

Ik heb zelf nog een soort spel gemaakt waarbij je plaatjes moest sorteren in de categorieën goed en fout. Er staat een handeling op een foto en dan is het de vraag of de persoon goed handelt of niet. Tijdens de presentatie speelden mensen dus het spel en konden ze zelf controleren of het goed was en waarom iets juist fout was. Ik heb de film laten zien en doordat je tijdens een film een hele handeling ziet werden mensen bewust van de manier van juist handelen. Er staan b.v filmpjes op hoe je een kind uit een maxi-cosi haalt, hoe je iets optilt, hoe je het beste kunt zitten etc. Allerlei handelingen die we ook in de kinderopvang dagelijks uitvoeren. Tot slot heb ik nog de folders uitgedeeld. Mijn mede cursisten hebben nu een beeld van hoe het wel en niet moet.

Nu is het aan mij de taak om ervoor te zorgen dat ook mijn naaste collega’s bewust worden van hun werk. De dvd ligt op een plek waar iedereen hem altijd nog eens terug kan kijken. Ik hoop dat mijn collega’s er iets aan hebben en net als ik bewuster te werk gaan. Dit scheelt een hoop last van rug, nek etc. Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze namelijk!

Ik wil bij deze dan ook de mensen van het Centrum in Weert en met name Christianne Vogt bedanken voor de snelle en goede service. Mede dankzij jullie hulp heb ik mijn mede cursisten en binnenkort ook mijn naaste collega’s een duidelijke presentatie kunnen geven.

Groetjes!
Joyce Nijnens