Lang Leve de chiropractie

In augustus 2003 werden we de trotse ouders van een zoon! Na een (voor het kindje) zware bevalling kwam hij te wereld en… bewoog zijn rechterarm niet. 10 Dagen later stroomde we het medisch circuit in en werd een Erbse Parese (beschadiging van arm-zenuwen) geconstateerd. Positief gingen we verder, maar onze knul was en bleef een flinke huilbaby. Slapen was er niet bij, zowel voor kind als ouders niet… Vanalles geprobeerd: huisarts, kinderarts, homeopaat, osteopaat, paragnoste, maar niks hielp. Doodmoe en zeer ongelukkig werden we ervan.

En net toen we besloten hadden maar niks meer te proberen, kregen we de tip: Ga eens naar de chiropractor! Beetje sceptisch maakte ik een afspraak en kwam destijds bij dr. Kang. Na enkele vrij globale vragen contateerde hij een blokkade in de nek en ‘iets met uitstraling naar zijn rechterschouder’. Hij kon niet precies verklaren wat, maar dat kon ik dus wel!!!!!! Geloof het of niet, de datum staat in mijn geheugen gegrift: 28 januari 2005 hadden we onze eerste afspraak en die avond sliep onze zoon voor het eerst een nacht door!!! Hij was toen 17 maanden oud…..

April 2006, we kregen een tweede zoon; een gezond kindje, niks mee aan de hand. Het eerste jaar ging uitstekend, mogelijk door de borstvoeding die hij kreeg en daardoor ook mijn anti-stoffen? Maar na dat jaar begon de ellende. Constant midden-oor-ontstekingen. Niet leuk meer… Anderhalf à twee weken lang oorontsteking om er dan ongeveer een dag of drie geen last van te hebben. Pus en bloed drupte uit zijn oortjes… heel zielig! Ons manneke was inmiddels twee jaar oud, had al buisjes, de neus-amandelen verwijderd, maar het hielp allemaal niets… Bij de KNO-arts kwamen we niet verder. En weer belde ik naar het Chiropractisch Centrum, dit keer met de vraag:”Kan een chiropractor iets tegen midden-oor-ontstekingen?”
En tot in tegenstelling met wat ik dacht was het antwoord:”Ja!”… Met onze jongste kwamen we bij Dr. Le Gate en deze begon meteen over zijn voedingspatroon. Dus we lieten rijst, melk, wit brood, fruit en fruitdranken achterwege. Nou, dat was in het begin nog niet zo gemakkelijk om ons kind aan de thee en water te krijgen, maar al snel had hij hier in zijn smaak gevonden.

Dit is 3,5 maand geleden. Nog één keer kreeg hij een oorontsteking, we waren toen twee weken bezig met zijn nieuwe voedingspatroon… Het duurde maar 3 dagen in plaats van bijna twee weken… Inmiddels laten we heel langzaam weer ‘verboden’ produkten toe in zijn voedingspatroon en dat gaat uitstekend! Zijn spraak gaat inmiddels steeds beter, hij hoort nu, dus kan dingen ook nazeggen. Onze volgafspraak bij dr. Le Gate vindt pas 2 maanden na de vorige plaats!!! Jullie begrijpen dus dat wij erg gelukkig worden van chiropractie! Ik raad het dus ook al mijn vrienden, familie en collega’s aan!!!!! Dit was onze ervaring (tot dusver?) met chiropractie, hopelijk heeft iedereen er baat bij!!!!

Groetjes Peggy