Voornemen voor ú

Voornemen voor ú

Het is alweer zover de laatste week van het jaar is aangebroken en zo rond deze tijd begin ik altijd te reflecteren en evalueren. Veel goede voornemens van afgelopen jaar zijn niet gelukt, maar een aantal ook wel hoor. De eeuwige vijf kilo zijn er nog steeds niet vanaf maar ze staan wel weer op het to do lijstje van 2020. Ik ben voor de rest goed gezond en gelukkig en dat waren toch de dingen die iedere jaar met stip op nummer 1 staan.

Zo rond augustus startte ik binnen onze praktijk het shockwave traject voor een partiele scheur in de supraspinatuspees van de schouder. Ik liep eigenlijk al te lang rond met deze klacht en het begon me te beperken in mijn dagelijkse leven. Slapen ging niet meer zo makkelijk, aankleden (sluiting van rok dichtmaken en BH-bandje vastmaken) arm optillen, boodschappen dragen en gewoon de badkamer poetsen (moet ook gebeuren) ging niet meer zo vlotjes. Ik startte met het traject en eerlijk is eerlijk, ik kwam mijn behandelingen niet altijd heel goed na. Als het shockwave traject wordt ingezet, behandelen wij namelijk 5 weken achter elkaar (Het is wetenschappelijk bewezen dat de beste resultaten worden bereikt). Telkens met een tussenpoze van 1 week. Daarbij worden ook oefeningen gegeven die de patient dagelijks een paar keer moet uitvoeren. Stom, stom, stom, ik sloeg wel eens een weekje over. Geen tijd, geen zin. What ever, maar dat is natuurlijk een heel slecht idee. Op dat moment breek je de cyclus en kan het lichaam niet genezen. En dus krijg je niet het beoogde effect van de behandeling.

Daarbij deed ik ook mijn oefeningen niet regelmatig, het zit gewoon niet in mijn systeem (herkent u dat?). En ik wil natuurljk beter worden en gauw weer mijn oude leven oppakken, maar zo werkt het natuurlijk niet. Mijn chiropractor en man (:-)) heeft me gewaarschuwd dat oefeningen, als aanvulling op de behandelingen, essentieel zijn. Kortom, ik stond mijn eigen genezingsproces in de weg. Onlangs ben ik met goede moed, meer dedicatie en vastgestelde afspraken begonnen aan een nieuwe cyclus. Inmiddels heb ik de hele cyclus afgerond en ben ik nagenoeg pijnvrij. Ik heb me aan het advies van mijn chiropractor gehouden en trouw mijn oefeningen gedaan.

Moraal van het verhaal. We kunnen reflecteren en evalueren, maar als we goed advies niet opvolgen, kan een behandeltraject minder goed uitpakken dan we hopen. Natuurlijk zeggen we niet "eigen schuld, dikke bult" .... maar ons goede voornemen voor u .... ........JUST DO IT. U doet er ons en uzelf een groot plezier mee.

Tip: er bestaan diverse gratis apps die u "herinneren" aan uw doelen. Dus gewoon downloaden, instellen en u wordt een paar maal per dag herinnert aan het doen van de oefeningen.

Terug