Aha momentje

Aha momentje

Dat is het eerste wat ik dacht na mijn bezoek aan het Palmer Chiropractor College in Davenport. Mijn man, kinderen en ik zijn zojuist teruggekeerd van een rondreis door de Verenigde Staten. Op de "bucketlist " (lijst van dingen die je in je leven gedaan moet of wil hebben) stond al erg lang dat ik naar de Universiteit wilde gaan waar de grondlegger van chiropractie, D.D. Palmer, zijn eerste visies over holistische gezondheidszorg met zijn studenten deelde. Dat het nu een spannende autorit was van Chicago naar Davenport, dat kan ik niet zeggen. Chicago is erg leuk, hip en spannend, maar Iowa is eigenlijk het tegenovergestelde. Vlak, heet in de zomer, ijskoud in de winter, en een tikkeltje ....... saai. Maar dat is net goed, zegt mijn man. Vijf jaar studeren in een ultra hippe stad is natuurlijk niet zo effectief. De afleiding van clubs, restaurants en activiteiten zou te groot zijn.

Toch hebben we onze rondreis zo gepland dat een bezoek aan deze vooraanstaande universiteit niet te missen viel. Met gepaste trots leidde mijn man ons rond door collegezalen, snijzalen (!) en bibliotheken (klik hier om foto's te bekijken). Honderden verbaasde studenten kwamen we tegen die een beetje lacherig naar mij en mijn grote fotocamera keken. Geen probleem voor mij. Als ik hier maar een keer kom, dan leg ik het ook vast. Honderden wervelkoloms, handen, voeten, scolioses en hernias heb ik gezien en gefotografeerd.
Professoren die met grote passie hun studenten te woord staan. Ze leren de studenten dat het een privilege is om onderdeel te zijn van de chiropractie familie. Mensen genezen met rug- en nekklachten. En dat zonder medicijnen en pillen, de holistische manier dus.

Dezelfde trots zie ik al jaren terug bij het team van chiropractoren dat verbonden is aan het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek. Ondanks het feit dat ze vaak te maken hebben met vooroordelen, staan ze elke ochtend weer klaar voor hun patienten om hun bij te staan, een luisterend oor te bieden en hun te behandelen met een passend resultaat. U begrijpt, net als ik, dat niet elke patient helemaal beter wordt, maar een verbetering van levenskwaliteit kunnen we toch beschouwen als een succesvol behandelresultaat, nietwaar?

Het gaat erom dat we patienten kunnen leren dat het resultaat van de behandeling niet alleen afhankelijk is van de behandeling van de chiropractor. Eigen inbreng in het verrichten van oefeningen, het opvolgen van adviezen en een positieve levenshouding zijn zeker een grote bijdrage aan het bevorderen van het genezingsproces.  Ziet u .................. ik heb het ook begrepen.

Christianne Vogt, Algemeen Manager

Terug