Zoeken Menu

Artrose (arthrose) behandelen met chiropractie

Artrose (arthrose) of ook wel slijtage genoemd is een veel voorkomende kwaal en is zeker wel te behandelen.
Veel mensen met deze aandoening denken vaak onterecht dat er niets aan te doen is. In zekere zin hebben ze wel gelijk, want aan de artrose zelf is niets te doen. Wat immers versleten is kan ook de chiropractor niet nieuw maken. Wel kan er iets gedaan worden aan de pijn die de artrose veroorzaakt. Ook kan de bewegingsvrijheid van de gewrichten geoptimaliseerd worden waardoor de patient minder pijn zal voelen.

Zenuwbeklemming
Door de slijtage kan er een zenuwbeklemming ontstaan, die pijn veroorzaakt. De pijn, die de artrose veroorzaakt, kan middels chiropractie zeker behandeld worden.

Artrose behandelen door chiropractor

Ook artrose is goed te behandelen met chiropractie. Aan de artrose zelf kan niemand iets doen maar chiropractie kan de gevolgen ervan wel sterk verminderen. Tijdens de chiropractische behandeling van artrose brengen onze specialisten druk op het gewricht waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstaat. Hierdoor voelt de patiënt minder pijn en hebben de gewrichten minder de neiging om stijf te worden. De bewegingsvrijheid neemt hierdoor toe en de daarmee de kwaliteit van leven. Het komt zelfs voor dat pijn die artrose veroorzaakt door de chiropractische behandeling tijdelijk helemaal is verdwenen. Het is altijd van belang om uw wervelkolom regelmatig te laten nakijken of er kleine of zelfs grote afwijkingen zijn. Behandelingen voor artrose door een chiropractor zijn meestal pijnloos.

Regelmatige controle na behandeling artrose

Door de artrose zelf, uw dagelijkse bezigheden, een slechte houding of zelfs door een ongeval kan de bewegingsvrijheid weer afnemen waardoor de patiënt met artrose meer pijn zou kunnen voelen. Vooral als u de gewrichten met artrose vaker beweegt en belast kunt u weer meer last van stijfheid en pijn waardoor u minder makkelijk gaat bewegen. Hierdoor gaan de spieren verzwakken en ontstaat er meer druk op het gewricht, waardoor de artrose toeneemt. Om dit te voorkomen is het verstandig om op regelmatige basis een afspraak te maken met de Chiropractor. U laat immers uw tanden ook regelmatig door de tandarts checken?

Wilt u meer weten over wat Chiropractie voor u kan betekenen bij het verminderen van pijn door artose of heeft u vragen voordat u een afspraak bij ons wilt maken. Neem gerust eens contact met ons op voor een eerste gesprek. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan ons inloopspreekuur waarbij onze chiropractoren graag een gratis rug- en nekanalyse uitvoeren.

Gratis inloopspreekuur