Hyperbarische zuurstoftherapie (HBO)

Hyperbare zuurstof therapie ook wel HyperBaric Oxygen therapy (HBO) betekent het door verhoogde druk inademen van pure zuurstof.

Wat is Hyperbarische zuurstoftherapie ?

Wij hebben voldoende zuurstof in ons bloed. Echter normaliter komt maar een klein gedeelte van die zuurstof terecht in het bloedplasma. Bloedplasma is echter erg belangrijk omdat het zeer goed doordringt tot weefsels en cellen. Zuurstoftekort is de basis voor een groot aantal aandoeningen. Doordat er met Hyperbare zuurstoftherapie onder druk zuurstof via het bloedplasma naar cellen en weefstel wordt gebracht kunnen genezingsprocessen gestimuleerd en geactiveerd worden. HBO is een wetenschappelijk erkende behandeling die helpt zuurstoftekorten te verbeteren.

De therapie

Voorafgaand aan dehyperbare zuurstof therapie zal een gediplomeerde therapeut de medische geschiedenis met de client doornemen om de kijken of deze in aanmerking komt voor de therapie. De client neemt vervolgens plaats in de cabine en zal een neuscanule krijgen, waarna de eerste sessie kan beginnen.De hogedrukcabine is van alle gemakken voorzien. De client zit in een gemakkelijke stoel en leest of kijkt tv en kan naar buiten kijken. De therapeut bedient de machine en zal de client regelmatig checken.

Het enige ongemak dat sommige mensen ervaren is dat ze wat druk op de oren ervaren. Belangrijk om te weten is dat de sessie elk moment intern of extern gestopt kan worden.

Afspraak maken? Vragen?     Artikel hyperbare zuurstoftherapie

Hyperbare zuurstoftherapie is geschikt voor:

  • Ontstekingen

  • Herstel na sportinspanning

  • Doorbloedingsproblemen

  • Hersenletsel navzuurstoftekort

  • Probleemwonden (diabetici)

  • Acuut gehoorverlies

  • Oorsuizen

  • Chronische pijn

  • Wondgenezing

  • Algeheel welbevinden

Tekst gaat verder onder de video

Hoelang duurt een hyperbare zuurstofsessie?

Hyperbare zuurstofsessies zijn verschillend in tijdsduur maar ook in aantal. In het algemeen zal een behandelplan ca. 30 sessies inhouden. Dat betekent 6 weken, 5 dagen per week, 1 uur per keer. Afhankelijk van de klacht en het genezingsproces wordt er gezamenlijk gekeken wat de client nodig heeft. Eventueel zijn er onderhoudsbehandelingen nodig. Voor herstel na sportinspanning kunnen 1 tot 3 sessies vaak voldoende zijn.

Kosten

Momenteel zijn er nog geen vergoedingen mogelijk en betaalt de client de sessies zelf.
HBO is mogelijk in onze vestiging in Weert.

Neem gerust contact op: 0495-54 53 45 voor een gratis gesprek.

Informatie over hyperbare zuurstoftherapie


Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 uur kunt u zonder afspraak langskomen. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak.

Maak kennis met chiropractie

Gratis inloopspreekuur