Quinoa -Zoete aardappel burgers


Ingredienten


♦ 150 gram quinoa
♦ 2 middelgrote zoete aardappel (600gr)
♦ 2 sjalots
♦ 2 tentjes knoflook
♦ blokjes feta kaas
♦ verse tijm

Ook nog lekker om linzen of kikkererwten aan de burgers toe te voegen, naar keuze natuurlijk.

Hoe maakt u het?

♦ was de quinoa en kook - volgens de verpakking - in ongeveer 12 minuten gaar
♦ schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook in ongeveer 8 minuten gaar
♦ snij de sjalotjes en knoflook fijn en fruit op laag vuur aan in 1 el olijf- of kokosolie
♦ giet de zoete aardappel af en stamp met 1 el olijf- of kokosolie tot een puree
♦ breng de puree op smaak met de tijm en wat zout/peper
♦ voeg de ui/knoflook en de quinoa toe en roer het geheel goed door
♦ vorm 12 balletjes (ter grootte van en golfbal). Gebruik bv. een ijstang
♦ je kunt de burgers nu in de oven of in een koekenpan bakken (in een koekenpan worden ze lekker krokant)
♦ bereiding in de oven; leg de balletjes op een bakplaat en druk ze iets plat (tot een burger) besprenkel         vervolgens met sesamzaadjes en bak de burgers om-en-om krokant (let op; pas omdraaien als ze echt krokant zijn, anders vallen ze uit elkaar.

Serveren met een rucola salade of een komkommersalade
Wij hebben dit recept al geprobeerd en het is voor zowel kinderen als volwassenen een echt hit!

Eet smakelijk!